YÖK Başkanı Saraç, engelli öğrencilerle buluşacak

Güncelleme Tarihi:

YÖK Başkanı Saraç, engelli öğrencilerle buluşacak
Oluşturulma Tarihi: Aralık 02, 2019 15:53

YÖK Başkanı Saraç, engelli öğrencilerle buluşacak

Haberin Devamı

ANKARA, (DHA) - YÜKSEKÖĞRETİM Kurulu (YÖK) Başkanı Prof. Dr. Yekta Saraç, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü nedeniyle, üniversitelerde eğitim gören engelli öğrenciler ile bir araya gelecek.
YÖK’ten yapılan açıklamada, Başkan Saraç ile çeşitli üniversitelerden engelli öğrencilerin katılımıyla gerçekleştirilecek olan buluşmaya YÖK Yürütme Kurulu üyelerinin yanı sıra YÖK Engelli Öğrenci Çalışma Grubu üyelerinin de katılacağı bildirildi. Açıklamada şöyle denildi:
"YÖK tarafından, engelli bireylerin yükseköğretime erişimlerini kolaylaştırmak için gerçekleştirilen çalışmaların ve yükseköğretim sistemindeki mevcut engelli bireylerin durumlarının görüşüleceği toplantıda, yükseköğretim kurumlarında engelsiz bir ekosistemin oluşturulmasını sağlamak amaçlı yürütülen faaliyetler ve alınan kararlar hakkında da bilgiler paylaşılacaktır. Açılış konuşmalarının ardından toplantıya katılan engelli öğrenciler söz alarak, YÖK Başkanı Saraç ve ilgili YÖK yetkilileri ile karşılıklı sohbet etme fırsatı bulabilecek, eğitim koşulları ile ilgili görüş ve önerilerini aktarabileceklerdir."

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!