Yılın karelerine ödül gecesi

Güncelleme Tarihi:

Yılın karelerine ödül gecesi
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 09, 2018 17:44

TFMD Türk Telekom Yılın Basın Fotoğrafları 2018 Yarışması’nda derece alan fotoğraflar ödüllendirildi. Foto muhabirleri Grand Ankara Otel’de gerçekleştirilen törende ödüllerine kavuştu.

Haberin Devamı

 

Türkiye Foto Muhabirleri Derneği'nin (TFMD) düzenlediği Türk Telekom Yılın Basın Fotoğrafları 2018 Yarışması’nda ödüller sahiplerini buldu. Grand Ankara Otel’de gerçekleştirilen ödül törenine Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, basın mensupları ile davetliler katıldı. Türkiye'nin en prestijli medya ödülleri arasında yer alan ve 33 yıldır aralıksız düzenlenen organizasyona bu yıl, 3 bin 200'ün üzerinde fotoğraf katıldı. 8 dalda yapılan değerlendirme sonucu, 30 fotoğraf ve 3 fotoğraf serisi ödül aldı. ‘Yılın Basın Fotoğrafı’ ödülü, Anadolu Ajansı Foto Muhabiri Onur Çoban'ın, mültecilik konusuna dikkati çeken ve Myanmar'da yaşanan dramı anlatan karesine verildi.

Haberin Devamı

SÖZCÜKLERDEN DAHA KUVVETLİ

Programın açılışında konuşan Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, organizasyonda emeği geçenlere teşekkür ederek, sporun gücünün, fotoğraf yarışmasında yine kendisini gösterdiğini söyledi. Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, “Bazen bin bir sözcükle anlatamadıklarınızı tek bir karede anlatmak özel bir beceri istiyor. Fotoğrafların zihinde etkisi çok daha kalıcı, ifade gücü çok daha kuvvetli. Siyasetten sanata, bilimden hayata, spordan savaşa her konuda bir çok kare sizin elinizde sanat ve estetik değer kazanıyor. Elinize, gözünüze, objektiflerinize, yüreğinize sağlık” diye konuştu.

BAŞKAN ÖZEL’DEN VERGİ TALEBİ

TFMD Başkanı Rıza Özel ise 1985'ten beri aralıksız düzenlenen yarışmanın, Türkiye'deki en uzun soluklu fotoğraf yarışması olduğunu belirtti. Fotoğraflarda, dünyadaki önemli olaylara ışık tuttuklarını kaydeden Özel, sadece fotoğraf seçmediklerini, 9 yıldır yarışmanın jürisindeki yabancı konukları Türkiye'de ağırladıklarını söyledi. Özel, foto muhabirleri olarak bazı sıkıntılar yaşadıklarını belirterek, şunları kaydetti:
"Bugün Türkiye, dünyanın hiçbir yerinde örneği olmayan bir durumda. Başkent’te muhabiri, foto muhabiri olmayan gazeteler var. Bunlar tirajı en yüksek gazeteler. Bu anlamda desteğinize ihtiyacımız var. Bizim güçlü olabilmemizde en önemli olgu sendika. Sendikalaşmanın önünü açarsanız sevinirim. 2008 yılında fotoğraf makinelerine bir vergi geldi. Halen fotoğraf makinelerine yüzde 25 vergi ödüyoruz. Türkiye'de KOBİ'ler, tarım destekleniyor. Biz çok bir şey istemiyoruz. Kaçak alımı engelleyelim, yüzde 25 ÖTV ile de fotoğraf makinesi almayalım."

Haberin Devamı

HÜRRİYET’E DÖRT ÖDÜL

‘Yılın Siyaset Fotoğrafı’ ödülü, İstanbul’dan Ankara’ya dönen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun, Bolu Dağı’ndaki fotoğrafı ile Hürriyet gazetesinden Selahattin Sönmez’in oldu. Hürriyet’ten Emre Oktay, ‘Spor Toto Yılın Spor Fotoğrafı’ ödülünü, Emre Yunusoğlu ‘Portre Footğrafı dalında ikinciliği, İbrahim Yurtbay ise ‘Foto Röportaj’ dalında üçüncülüğü eldi etti. Geceye çok sayıda davetlinin yanı sıra CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, CHP Kocaeli Milletvekili Tahsin Tarhan, CHP İstanbul Milletvekili Didem Engin, MHP İzmir Milletvekili Oktay Vural, Basın Yayın ve Enformasyon Genel Müdürü Mehmet Akarca ile Kahramankazan Belediye Başkanı Lokman Ertürk de katıldı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!