Kursiyerdi, patron oldu

Güncelleme Tarihi:

Kursiyerdi, patron oldu
Oluşturulma Tarihi: Kasım 28, 2018 11:58

Kursiyerdi, patron oldu

Haberin Devamı

ANKARA, (DHA) – YENİMAHALLE Belediyesi Meslek Edindirme ve Hobi Kursları’na (YENİMEK) katılan 43 yaşındaki Emine Turcan, 8 ay süren kursların ardından kendi işinin patronu oldu. Eğitimini tamamlayıp sertifikalarını aldıktan sonra güzellik salonunu açan Emine Turcan, “Ben hayal ettikleri mesleği yapmak isteyip yapamayanlara sesleniyorum. Vazgeçmeyin, ertelemeyin, umutlarınızın peşinden gidin” dedi.
YENİMEK Karşıyaka Kurs Merkezi’nde Güzellik ve Saç Bakım Hizmetleri kursunda eğitim alan Emine Turcan, eğitimlerini tamamlayarak kendi işinin patronu oldu. Evli ve 2 çocuk annesi olan Turcan, Demetevler Mahallesi’nde Simge adlı güzellik salonu açtı. Kızının sayesinde YENİMEK kurslarından haberdar olduğunu söyleyen Turcan, dükkânına kızının ismini verdiğini söyledi. Turcan, “Kızım YENİMEK’in gitar kursuna gitmek istediğini söyledi. Bende kızımı yazdırmak için kurs merkezine gittim. Bu esnada orada Güzellik ve Saç Bakım Hizmetleri kursunun olduğunu gördüm. Fırsat ayağıma kadar gelmişti. Neden hayallerimi süsleyen mesleği yapmayayım dedim ve kursa yazıldım. Yaklaşık 8 ay eğitim aldım. Ardından çeşitli güzellik merkezlerinde çalıştım ve kendimi geliştirdim” dedi.
‘VAZGEÇMEYİN, ERTELEMEYİN, UMUTLARINIZIN PEŞİNDEN GİDİN’
“Bu yaştan sonra zor, yapamazsın” şeklinde çevresinden tepkiler aldığını belirten Emine Turcan, şunları söyledi:
“Yapamazsın, bu iş öyle kolay değil, bu yaştan sonra çok zor diyenler oldu. Şevkimi kıranlar oldu. Ama kimseye aldırış etmedim. Ailem destekçimdi ve kendi yerimi açtım. Şimdi istihdam da sağlıyorum. Vatandaşlarımıza hijyenik şartlarda saç bakım, cilt bakım, ağda, manikür ve pedikür hizmeti veriyoruz. Sosyal medya üzerinden kampanyalarımız oluyor. Fiyatlarımız da çok uygun. Ben hayal ettikleri mesleği yapmak isteyip yapamayanlara sesleniyorum. Vazgeçmeyin, ertelemeyin, umutlarınızın peşinden gidin.”
Eşini sıkça ziyaret ettiğini söyleyen Tuğrul Turcan (51) ise, “Eşimin her zaman yanındayım. Ona hiçbir zaman engel olmadım. Kendisi hem çok iyi bir ev hanımı hem de başarılı bir işkadını. Eşimle gurur duyuyorum” dedi.
FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!