Atatürk’ün Ankara’ya gelişi Yenimahalle’de kutlandı

Güncelleme Tarihi:

Atatürk’ün Ankara’ya gelişi Yenimahalle’de kutlandı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 28, 2018 12:50

Atatürk’ün Ankara’ya gelişi Yenimahalle’de kutlandı

Haberin Devamı

ANKARA, (DHA) - ULU Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün Ankara'ya gelişinin 99'uncu yıl dönümü, Nazım Hikmet Kongre ve Sanat Merkezi’nde coşkuyla kutlandı.
Yenimahalle Belediyesi ve Ankara Kulübü Derneği işbirliğinde düzenlenen gece, Türklerin yiğitlik ve mertlik simgesi olarak bilinen geleneksel sinsin oyunu ile başladı. Yakılan dev ateş etrafında sinsin oynayan seymenlere Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar da eşlik etti. Gecede Şef Arif Balaban yönetimindeki Ankara Kulübü Derneği Türk Halk Müziği Topluluğu konser verdi. Halk müziğinin birbirinden güzel eserlerini salonu dolduran konuklar hep bir ağızdan söyledi. Ankara seymenlerinin ve bacıerenlerin gösterileri de konuklardan alkış aldı.
‘TÜRKİYE’YE DEĞİL BÜTÜN MAZLUM MİLLETLERE ÖRNEK OLMUŞTUR’
Atatürk ve Cumhuriyet sevdalılarını Yenimahalle’de ağırlamaktan onur duyduğunu söyleyen Başkan Yaşar, "Bugün kim olursak olalım, hangi makamlarda olursak olalım herkes konumunu Mustafa Kemal Atatürk’e, kurduğu cumhuriyete ve devrimlerine borçludur. Ülkelerin başkentleri simgedir. Ankara sadece Ankara’da oturanların değil her yurttaşımızın üzerine titremesi gereken, koruması gereken bir şehirdir. Çünkü ülkeler başkentleriyle anılır. Atatürk’ün kurduğu rejim sadece Türkiye’ye değil bütün mazlum milletlere örnek olmuştur. Mustafa Kemal Atatürk’ün ışığında yürümeye devam edeceğiz" dedi.
'ANKARA BU TARİHTE YENİDEN AYAĞA KALKTI'
27 Aralık’a gereken değerin verilmediğinden bahseden Ankara Kulübü Derneği Başkanı Metin Özaslan da, “Biz 27 Aralık 1919’u Ankara’nın Rönesans’ı, yeniden doğuşu diye tanımlıyoruz. Ankara bu tarihte yeniden ayağa kalktı, adeta şahlandı. 27 Aralık basit bir karşılama töreni değil, yaşadığımız son geleneksel devlet kurma dönemidir ve bu töreni yaşatmak Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin ve tüm Türk vatandaşlarının boynunun borcudur" diye konuştu.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!