5 bin Yenimahalleli Çanakkale'yi gezdi

Güncelleme Tarihi:

5 bin Yenimahalleli Çanakkaleyi gezdi
Oluşturulma Tarihi: Ekim 29, 2018 09:43

5 bin Yenimahalleli Çanakkale'yi gezdi

Haberin Devamı

ANKARA,(DHA)-YENİMAHALLE Belediyesi’nin düzenlediği ve Nisan ayında start alan 2018 yılı kültür gezileri kapsamında 28 Ekim’e kadar 5 bin vatandaş Çanakkale’yi gezme imkanı buldu. 
Maddi imkanları dolayısıyla Ankara dışına çıkma fırsatı yakalayamamış olan 18 yaş üstü tüm Yenimahalleliler, Çanakkale'nin tarihi ve turistik yerlerini görme imkanı buldu. Gezilere katılan vatandaşlar, rehber eşliğinde Çanakkale'yi gezerken 1 gece konaklamalı seyahat boyunca vatandaşların her türlü ihtiyaç ve gereksinimleri de Yenimahalle Belediyesi tarafından karşılandı. 

TARİHİ YERİNDE YAŞADILAR

Gezide hem yeni yerler keşfeden, hem de kaynaşarak yeni arkadaşlıklar edinen vatandaşlar, gezi programı çerçevesinde; feribot ile Gelibolu Yarımadasına gitti.Vatandaşlar gezinin ilk gününde; 57. Alay Şehitliği,  Atatürk'ün Gözetleme Yeri ve Saatinin parçalandığı yer, Siperler, Yeni Zellanda Anıtı ve Mezarlıklarının da bulunduğu Conkbayırı, İngiliz Anzak ve Fransız Mezarları, Şehitler Abidesi,  Kocadere Şehitliği ve Eceabat, Alçıtepe Köyü ve Savaş Müzesi,  Arıburnu ve Anzakların çıkarma yaptığı koy, Mehmetçiğe Saygı Anıtı ve Kanlı Sırt – Kırmızı Sırt Bölgeleri,  Morto Koyu, Seddülbahir Köyü ve Seyit Onbaşı Anıtını ziyaret etti. Ertesi gün ise Çanakkale merkezinde birbirine yakın yürüme mesafesinde olan Truva Atı, Deniz Müzesi, Aynalı Çarşı gibi yerleri gezerek Ankara’ya döndü.

YENİMAHALLE’NİN ENGELLİ BİREYLERİ DE İL İL GEZDİ

Binlerce Yenimahalleli Çanakkale’yi ziyaret ederken ilçe genelindeki engelli vatandaşları da unutmayan Yenimahalle Belediyesi, 50 engelliyi Çanakkale’ye, 52 engelli de aileleriyle birlikte Nevşehir’e götürdü.  Daha önce görmedikleri yerleri gezmenin mutluluğunu yaşayan engelliler, Yenimahalle Belediyesi’ne kendilerine böyle bir imkanı sağladıkları için teşekkür etti.

20 BİNE YAKIN YENİMAHALLELİ SEYAHAT İMKANI BULDU

Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, "Gerek tiyatrolarımız, sergilerimiz, seminerlerimiz, konserlerimiz gerekse kültürel gezilerimizin arkadaşlık ve komşuluk ilişkilerini geliştirdiğini, birliğimize bütünlüğümüze katkı sağladığına inanıyorum. Her sene düzenli olarak kültür gezilerimize devam ediyoruz. Şuana kadar 20 bine yakın vatandaşımıza seyahat imkanı sağladık. Gezilerimiz önümüzdeki yıllarda da devam edecek" dedi.

FOTOĞRAFLI
 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!