Yenikent’in yol çilesine ilk kazma vuruldu

Güncelleme Tarihi:

Yenikent’in yol çilesine ilk kazma vuruldu
Oluşturulma Tarihi: Ekim 24, 2018 09:34

Ankara Büyükşehir Belediyesi, özellikle sabah ve akşam saatlerinde trafiğin sıkıştığı Yenikent Ayaş Yolu’nda yol genişletme çalışmasına başladı.

Haberin Devamı

Fen İşleri Dairesi Başkanlığı ekipleri, genişletme için ilk kazmayı Sincan 1. Organize Sanayi Kavşağı’ndan Yenikent’e gidiş istikametinde vurdu. Yetkililerden alınan bilgiye göre yolun genişlemesi için Şehit Üsteğmen Hasan Şahan Kışlası’ndan da arazi alınacak. Bu kapsamda Ankara Büyükşehir Belediyesi ile kışla arasında protokol imzalanacak. Askeri bölgenin duvarı yıkılarak yol genişletilecek. Kışlanın yeni duvarını Büyükşehir Belediyesi yapacak.

3 GİDİŞ 3 GELİŞ OLACAK

Mevcutta iki gidiş iki geliş olan yol Sincan 1. Organize Sanayi Kavşağı’ndan Melih Gökçek Bulvarı’na kadar 3+3 şeride çıkarılacak. Protokolün imzalanmasının ardından çalışmanın hızlandırılarak tamamlanacağını belirten yetkililer, “Yolu Yenikent’e gidiş istikametinden genişleteceğiz. Orta refüj kaldırılarak 3 gidiş 3 geliş olmak üzere toplamda 6 şeritli hale gelecek” dedi.

Haberin Devamı

KİLOMETRELERCE ARAÇ KUYRUĞU

Son dönemde yeni inşaatların yapıldığı Yenikent’te Osmanlı Stadı’nın ve fabrikaların bulunması, Sincan Ceza İnfaz Kurumları Kampüsü’nün yer alması nüfus ve araç yoğunluğunu artırdı. Ayaş ve Beypazarı yönüne gidenlerin de Ayaş Yolu’nu kullanması nedeniyle yol trafik yükünü kaldıramamaya başladı. Ayaş Yolu’nun Yenikent istikametinde sabah ve akşam saatlerinde kilometrelerce araç kuyruğu oluşurken vatandaşlar da çözüm talebinde bulunuyordu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!