Yemekler çöpe gitmesin

Güncelleme Tarihi:

Yemekler çöpe gitmesin
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 25, 2018 10:10

Hayvansever Volkan ve Canan Koç çiftinin 7 yıl önce Ankara’nın Mamak ilçesinde kurdukları Patiliköy, bugün 700’ün üzerinde köpeği barındırıyor.

Haberin Devamı

‘Ankara’daki her restoran bir kap yemek yardımı yapsa, sokak hayvanlarının yiyecek ihtiyacı ortadan kalkmış olacak.’

Sevimli dostların sayısı her gün artmaya devam ederken, hayvansever Volkan Koç özellikle de yaz aylarında mama sıkıntısı çektiklerini söylüyor. Okulların kapanması ve Ankara’daki birçok hayvanseverin tatile çıkmasıyla Patiliköy’e olan yardımların azaldığını anlatan Koç, şunları söylüyor:  “Burada 700 köpeğimiz var, dolayısıyla mama sıkıntısını devamlı çekiyoruz. Günde sadece mama dağıtırsak 225 kilo mama gerekiyor. İnsanlar, yemek atıklarını genelde çöpe atmayı tercih ediyorlar ya da içine çöp karıştırıyorlar. Devamlı olarak yardımda bulunan restoranlar maalesef yok. İnsanlar üç gün sonra bu işi artık bir yük olarak görmeye başlıyor ve aksatıyorlar. Ankara’daki her restoran bir kap yemek yardımı yapsa, sokak hayvanlarının yiyecek ihtiyacı ortadan kalkmış olacak. İnsanları bu konuda duyarlılığa davet ediyoruz.” 

Haberin Devamı

SATIN ALMA SAHİPLEN

Hayvansever Volkan Koç, sahiplenme konusunda ise, “Herkes cins köpek sahiplenmeyi tercih ediyor. Köpeklerini gezdirirken yaklaşan sokak hayvanlarına karşı hep tepkililer. Hayvanseverlik bu şekilde olmaz. Kesinlikle sokaktan sahiplensinler. Çünkü en çok sevgiye muhtaç hayvanlar onlar. Bir hayvanı, bir canlıyı parayla satın almak doğru bir davranış değil” diyor.


DAHA ÇOK DESTEĞE VE GÖNÜLLÜYE İHTİYACI VAR

Patiliköy’ün sosyal medya hesaplarından da sık sık yardım çağrıları yapılıyor. Mamak Belediyesi, iki yıl önce barınak yoluna asfalt döktü ve haftada 10 ton su göndermeye başladı. Ancak Patiliköy’ün daha çok desteğe ve gönüllüye ihtiyacı var.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!