Yangına davetiye çıkarmayın!

Güncelleme Tarihi:

Yangına davetiye çıkarmayın
Oluşturulma Tarihi: Ekim 03, 2018 10:03

Ankara İtfaiyesi, bu yılın 9 ayında 7 bin 59’u yangın olmak üzere 17 bin 414 olaya müdahale eden Ankara İtfaiyesi’nin, İtfaiye Haftası’nda hazırladığı afişler dikkat çekti.

Haberin Devamı

Sigara ve kibrit çöpü tasarımlı afişlerle billboardlardan ‘Yangına davetiye çıkarmayın!’ uyarısı yapıldı. Ankara Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı’nın 1 Ocak-30 Eylül 2018 tarihleri arasındaki verileri ateş adamların zorlu mesaisini rakamlarla ortaya koydu. Kendilerine ulaşan ihbarlarla harekete geçen itfaiye ekipleri, bu süre zarfında 17 bin 414 olaya koştu.

7 BİN YANGIN 5 BİN KURTARMA

Müdahale edilen olayların ilk sırasında 7 bin 59 ile yangınlar yer aldı. İtfaiye; hayvan kurtarma, asansörde mahsur kalma gibi 5 bin 260 kurtarma gerçekleştirdi. 9 ayda bin 75 trafik kazasına müdahale eden itfaye ekipleri, 2 bin 433 su baskını olayına gitti. Ankara İtfaiyesi’ne ilk 9 ayda yapılan asılsız ihbar sayısı ise 345 oldu. Öte yandan Ankara Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı, İtfaiye Haftası nedeniyle hazırlattığı afişlerle Başkentlileri yangınlar konusunda uyardı.

SİGARA VE KİBRİT UYARISI

Haberin Devamı

Kentin çeşitli noktalarındaki billboardlara asılan afişlerde ‘Yangına davetiye çıkarmayın!’ başlığı yer aldı. Yanmış kibrit çöpü ile yanmış sigara izmaritinin üstünde Anıtkabir, Atakule, Ulus Atatürk Heykeli simgelerle hazırlanan Ankara silüetli tasarım da dikkat çekti. Sigara tasarımlı afişte, “2017 yılında Ankara’da çıkan bin 362 yangının sebebi sigaradır” bilgisi yer alırken, kibrit çöplü afişte de “2017 yılında Ankara’da çıkan 2 bin 375 yangının sebebi çakmak ve kibrit gibi ateşli kaynaklardır” bilgisine yer verildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!