Yaban hayatın genleri Ankara'da saklanacak

Güncelleme Tarihi:

Yaban hayatın genleri Ankarada saklanacak
Oluşturulma Tarihi: Mart 17, 2018 13:37

Ankara Üniversitesi ile Orman ve Su İşleri Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü, ‘Yaban Hayvanları Gen Bankası’ kurulması konusunda bir protokol imzaladı.

Haberin Devamı

Protokolle, TÜBİTAK Marmara Araştırma Enstitüsü tarafından yürütücülüğü yapılan ‘Ulusal Biyoçeşitliliğin ve Gen Kaynaklarının Korunması Hedefleri Doğrultusunda Büyük Memeli Türlerinin Araştırılması, Korunması ve Yönetimi’ projesi kapsamında 15 büyük memeli yaban hayvanından toplanan DNA örneklerinden birinin, Ankara Üniversitesi Fen Fakültesi bünyesinde muhafaza edilmesi planlanıyor. Ayrıca, yeni gelecek örnekler ile de bankaların devamı ve zenginleştirilmesi hedefleniyor.
Ankara Üniversitesi’nde görevli Biyoloji Bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. İrfan Kandemir’in öncülük edeceği çalışmalar, yaban hayvanları üzerinde gerçekleştirilecek pek çok genetik araştırma projesine de yol gösterecek. Bankalar ile mevcut biyoçeşitlilik varlığı tespit edebilecek çalışmaların yanı sıra; yaban hayvanlarını klonlama yöntemi ile çoğaltma, hastalık dirençliliği genleri tespiti, evcil hayvanlara gen transferi gibi biyoteknolojik araştırmaların da gelecek yıllarda yapılabileceği öngörülüyor.
Protokole, Ankara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erkan İbiş ile Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürü Nurettin Taş imza attı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!