Ya çözüm ya düğüm

Güncelleme Tarihi:

Ya çözüm ya düğüm
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 19, 2019 09:25

Süper Ligde, bugün ve yarın oynanacak maçlarda, ligden düşecek takımlar belli olacağı gibi her şey son haftaya da kalabilir. Ankaragücü, sahasında ağırlayacağı maçta Demir Grup Sivasspor karşısında kazanırsa, lige tutunmayı başaracak. Beraberlikte ince hesaplar devreye girecek. Bugünkü maçlardan çıkacak sonuçlar, sarı-lacivertlileri ya rahatlatacak ya da strese sokacak.

Haberin Devamı

Spor Toto Süper Ligde son iki haftaya girilirken, Ankaragücü’nün de içinde bulunduğu alt grupta, bugün ve yarın oynanacak maçlarda ya çözülme yaşanacak ya da düğüm olacak. Akhisarspor, geride kalan hafta Süper Lige veda ederken, diğer iki takım olmamak için, 5 ekip mücadele veriyor.
Kasımpaşa, Konyaspor maçında aldığı bir puanla kendini bu grubun dışına çıkardı. 38 puana sahip Demir Grup Sivasspor ile 37 puana sahip Ankaragücü, rakiplerine oranla daha büyük avantaja sahip iken, iki haftada alınacak sonuçlara göre, ikili ve üçlü averaj durumu da ihtimaller dahilinde görülüyor.
33. haftada Ankaragücü, Demir Grup Sivasspor’u yenerse, hiç bir hesap-kitap işine girmeden, tehlikeyi savuşturmuş olacak. Başkent ekibi, içerde oynayacağı Demir Grup Sivasspor maçında berabere kalırsa, puanını 38’e, Demir Grup Sivasspor ise 39’a çıkaracak. Ankaragücü 38 puanda kalırsa işte o zaman işler zorlaşıyor. 32 puana sahip BŞB Erzurum Belediye, 2 maçını da kazansa, 38 puana ulaştığında dahi ikili averajda sarı-lacivertliler rakibine üstünlük sağlıyor. Ancak, Göztepe’nin de 38 puana sahip olması halinde trafik karışıyor.

İKİLİ VE ÜÇLÜ AVERAJDA TEHLİKE VAR

Ankaragücü’nün iki maçını da kaybetmesi durumunda tehlike başlıyor. Sarı-lacivertliler, 37 puanda kalacağından, Erzurumspor 2 maçını kazanması durumunda, Ankaragücü’nün önüne geçecek. Bursaspor, Göztepe’yi yenip, son hafta maçını kazandığında, 39 puana ulaşacak ve kendini kurtaracak. Göztepe, Bursaspor’a bu hafta sonu yenilir, son maçta Ankaragücü’nü yenerse, Ankaragücü ile Göztepe 37 puanda buluşacak. Bu durumda, Ankaragücü rakibine karşı iki maçı yitirmiş olacağından, küme düşecek. Yine Ankaragücü’nün iki maçını da yitirmesi, Bursaspor’un, Göztepe’yi yenip, son maçında deplasmanda Evkur Yeni Malatyaspor ile berabere kalması, Göztepe’nin Ankaragücü’nü mağlup etmesi durumunda, bu kez; Bursaspor, Ankaragücü ve Göztepe 37 puanda kalacak. Üçlü averajın devreye girmesi sonucunda; Bursaspor 8, Göztepe 7, Ankaragücü ise 1 puanda kalacağından, sarı-lacivertliler yine küme düşecek.

HEYECAN SON ANA KADAR SÜREBİLİR

Ankaragücü, Demir Grup Sivasspor ile berabere kalıp, Göztepe’ye yenilirse, BŞB Erzurumspor iki maçını galip tamamlar, Bursaspor hem Göztepe hem de Evkur Yeni Malatyaspor maçlarını kazanırsa, Ankaragücü ve BŞB Erzurumspor 38 puanda kalacak. Akhisar ve Göztepe ligden düşmüş olacağından, ikili averajda, rakibini bu sezon iki maçta da yenen Ankaragücü, nefes alacak, üçüncü takım; BŞB Erzurumspor olacak. Ankaragücü Demir Grup Sivasspor ile berabere kalır ve Göztepe’ye yenilirse, Erzurum BŞB iki maçını kazanırsa ve Göztepe, Bursaspor ile berabere kalıp, Ankaragücü’nü yenerse; Ankaragücü, BŞB Erzurumspor ve Göztepe, 38’er puanla bu kez üçlü averaja takılacak. Akhisar ve Bursaspor küme düşmüş olacağından, üç takımın kendi arasındaki karşılaşmalarda, 6 puan toplayan Ankaragücü, BŞB Erzurumspor ile Göztepe arasından bir takım aşağı inecek. Ege temsilcisi ile Ankaragücü arasındaki maçtaki goller, bu sıralamayı belirleyecek. Bu durumda en kötü averaja sahip takım Ankaragücü olduğundan, sarı-lacivertliler lige veda edecek.
Demir Grup Sivasspor iki maçını kaybeder, Bursaspor ve Göztepe berabere kalır, Göztepe, Ankaragücü’nü yener ve BŞB Erzurumspor iki maçını da kazanırsa, bu kez Sivasspor, Göztepe ve BŞB Erzurumspor 38 puanda kalacak. Bu üç takım arasındaki üçlü averaj sonunda, Akhisar ve Bursaspor’un ardından düşecek üçüncü takım Göztepe olacak.
Erzurumspor bir maçını kazanır, Bursaspor iki maçını berabere bitirir, Göztepe, Bursaspor ile berabere kalıp, Ankaragücü’ne kaybederse, bu kez Erzurumspor, Göztepe ve Bursaspor 35 puanda kalacak. Bu durumda, Akhisarspor ile birlikte ligden düşecek takımlar, Bursaspor ve Göztepe olacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!