Videolu şikayete belediyeden alâkasız yanıt

Güncelleme Tarihi:

Videolu şikayete  belediyeden  alâkasız yanıt
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 14, 2018 15:55

Ankara’da bir vatandaş, Çankaya Belediyesi’ne ait kamyonun kırmızı ışık ve şerit ihlalini araç kamerasıyla tespit etti. Vatandaş, videoyu sosyal medyadan paylaşarak Çankaya Belediyesi’ne şikâyette bulundu. Şikayeti Büyükşehir Belediyesi’nin sosyal medya hesabı Twitter’a yönlendiren Çankaya Belediyesi’nin yanıtı, video izlenmeden değerlendirme yapıldığını ortaya koydu.

Haberin Devamı

Başkentli ‘medre06’ isimli Twitter kullanıcısının 13 Mayıs pazar günü saat 10.58’de araç kamerasıyla kaydettiği görüntüde, kendisi kırmızı ışıkta beklerken Çankaya Belediyesi’ne ait kamyonun şerit ihlali yaparak aracın önüne geçtiği ve kırmızı ışığa rağmen sağa dönüş yaparak ilerlediği görülüyor. Bu ihlale ait görüntüyü aynı gün Twitter hesabından “Ne ışık ne de şerit” notuyla paylaşan vatandaş Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen ve Çankaya Belediyesi’nin resmi Twitter hesabını da tweet’ine ekleyerek şikâyette bulundu.

ÇANKAYA BÜYÜKŞEHİR’E YÖNLENDİRDİ

Videouyu izlemeden değerlendirme yaptığı anlaşılan Çankaya Belediyesi, Büyükşehir Belediyesi’nin 153 Mavi Masa hesabını da ekleyerek vatandaşa “Ankara Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Dairesi Başkanlığı ile iletişme geçin lütfen” yanıtını verdi. Bunun üzerine Büyükşehir Belediyesi’nin ilk yanıtı, “Trafiğe açık alanların düzenlenmesi (trafik lambası, hız kesici kasis gibi ) ve güvenilir hale getirilmesi tarafımızca yapılmaktadır. Açık adres bilgisi ve talebinizi iletmenizi rica ederiz” şeklinde oldu. Ardından videodaki kamyonu fark eden Büyükşehir Belediyesi’nin Mavi Masa ekibi, ikinci yanıtta “Eğer videoda kamyonun yapmış olduğu ihlalden bahsediliyor ise duran ve seyir halindeki trafiğe müdahale etme ve cezai işlem yapma yetkisi poliste olup, 155 ile iletişime geçilmesini rica ederiz” ifadeleriyle vatandaşı emniyete yönlendirdi. Çankaya Belediyesi’ne ait kamyonu şikâyet eden vatandaş alakasız yanıtlar alırken kamyonla ilgili bir işlem yapılıp yapılmadığı ise merak konusu oldu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!