Uzmanlar ve Akademisyenler buluştu

Güncelleme Tarihi:

Uzmanlar ve Akademisyenler buluştu
Oluşturulma Tarihi: Kasım 15, 2018 17:24

Sosyal Güvenlik Uzmanları Derneği (SGU) ve TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi (TOBB-ETÜ) tarafından düzenlenen Sosyal Güvenlik Uzmanları ve Akademisyenler Buluşması’nın ilk paneli “Sosyal Güvenlikte Son Eğilimler” başlığı altında düzenlendi.

Haberin Devamı

Panele SGK Başkanı Dr. Mehmet Selim Bağlı ve SGK Başkan Yardımcısı Lütfi Aydin katıldı. Panelin ev sahipliğini TOBB-ETÜ İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İhsan SEZAL ve Sosyal Güvenlik Uzmanları Derneği Başkanı Ahmet Yalçın Yalçınkaya yaptı. Paneli akademisyenler, sosyal güvenlik uzmanları ve TOBB-ETÜ Ekonomi Topluluğu öğrencileri dinleyici olarak yer aldılar. Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanı Dr. Mehmet Selim Bağlı açılış konuşmasında aktüeryal dengeden, hesaplamalardan, mevzuatın hazırlanması ve araştırma geliştirme gibi birçok konuda sosyal güvenlik uzmanlarının önemli birer danışman olduklarını belirten Bağlı, “Günümüzde hiyerarşinin ve statülerin konuştuğu değil bilginin konuştuğu bir dönemdeyiz.Kim ne kadar biliyorsa o kadar yönetecek, o kadar hakim olacaktır” ifadelerini kullandı. TOBB-ETÜ İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İhsan Sezal konuşmasında sosyal güvenlik kavramının çok boyutlu ve kapsamlı bir konu olduğunu, nüfusun tamamına etki eden böyle önemli bir konunun işlenmesinin değerli olduğunu belirtti.

Uzmanlar ve Akademisyenler buluştu


GEÇMİŞİ, BUGÜNÜ, GELECEĞİ KONUŞACAĞIZ

Haberin Devamı

Sosyal Güvenlik Uzmanları Derneği Başkanı Ahmet Yalçın Yalçınkaya açılış konuşmasında “TOBB-ETÜ ile birlikte düzenlediğimiz bu panelde geçmişten daha çok bugünü, bugünden daha çok geleceği konuşacağız, teori ile pratiği bir araya getireceğiz” dedi. Sosyal politikalar alanında kriz yönetiminin miadını doldurduğunu belirten Yalçınkaya; yeni konseptin risk yönetimi olduğunu, bu konseptin özellikle yaşlanmaya başlayan ve göç alan her ülke için bir realite olduğunu dile getirdi.

3 oturumdan oluşan panelde sosyal güvenlikte temel göstergelere, ikinci oturumda sağlık harcamalarının sosyal güvenlik ile ilişkisinden, üçüncü oturumunda ise Endüstri 4.0 olarak da adlandırılan Sanayi’de Dijital Dönüşüm’ün sosyal güvenliğe yapacağı etkiler üzerinde duruldu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!