Uyduddan görülen kent ayıbı

Güncelleme Tarihi:

Uyduddan görülen kent ayıbı
Oluşturulma Tarihi: Eylül 14, 2018 13:42

Ankara’nın en büyük sorunlarından biri olan çevre kirliliği, uydu görüntülerine de yansıdı. Google Earth’te de görülebilen kent ayıbının büyüklüğü, bilgisayar başında sanal Ankara turu yapanlara “Pes” dedirtiyor.

Haberin Devamı

Başkent’te atık toplayıcılar ile bilinçsiz kişilerin sebep olduğu ve yıllardır önlenemeyen çevre kirliliği, Google’ın uydu görüntüleriyle sağlanan harita uygulaması Google Earth’te de görülebiliyor. Ankaralıların da şikâyetçi olduğu çevre kirliliğini defalarca gündeme getiren Hürriyet Ankara, kent ayıbına bu kez uydu görüntüleriyle dikkat çekti.

UYDUDAN SANAL TUR

Dünyanın herhangi bir şehrinde yaşayan biriymiş gibi hareket eden Hürriyet Ankara muhabiri, seyahat planları kurduğu Türkiye’nin başkentini de gezi rehberine ekledi. Gezi rotası hazırlamak için Ankara’yı, Google Earth uygulamasıyla turladı. Uydu görüntüsü üzerinden yapılan kent turunda, çevre kirliliği dikkat çekiyor. Özellikle bina yoğunluğunun fazla olduğu kent merkezindeki boş alanlara yaklaşınca çöp tepelerinin yükseldiği görülüyor.

Haberin Devamı

VADİ ÇÖPLE KAPLI
* Dikmen Vadisi’nin 4. ve 5. etaplarındaki derme-çatma çadırlar ile o çadırlarda yaşayan atık toplayıcıların gelişigüzel yığdıkları kağıt ve plastik atıklar uydu görüntülerine de yansıyor.

DEVAMINDA AYNI MANZARA
* Yıllardır projenin tamamlanmasını bekleyen Ankara’nın kent merkezindeki en büyük yeşil alanı çöplerle kaplıyken, diğer tarafında da (Mürsel Uluç Mahallesi 935. Sokak ve çevresi) aynı manzara görülüyor.

ŞİRİNDERE ÇÖPLÜK GİBİ
* Çiğdem Mahallesi’nde, ‘Şirindere’ olarak bilinen 1589. ve 1590. sokakların içinde kaldığı ODTÜ Ormanı’na kadar uzanan vadi de uydu görüntülerinde çöplük gibi görünüyor.

VADİDEN YOLA UZUYOR
* Atık toplayıcıların meskeni haline gelen Akpınar Mahallesi’nin 844 Cadde ile 1179 Sokak’ın kesişiminde yer alan park alanından başlayıp, Konya Yolu’na kadar uzanan vadi de çöplüğe dönmüş durumda.

GÖLGEDE YÜKSELİYORLAR
* ‘Ankara’nın Manhattan’ı olarak anılan Kızılırmak Mahallesi’nde de yüksek katlı binaların gölgesindeki atıl gecekonduların olduğu bölge çöp yığınlarıyla dikkat çekiyor.

KAÇAK DÖKÜM DE GÖRÜNÜYOR
* Kentin seyir teraslarından Keklikpınarı’ndaki verici istasyonlarının bulunduğu geniş araziye atılan moloz ve çöp

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!