Ulaşım sorununa tek merkez çözümü

Güncelleme Tarihi:

Ulaşım sorununa tek merkez çözümü
Oluşturulma Tarihi: Şubat 14, 2019 09:16

CHP Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mansur Yavaş, dün Kızılay Güvenpark’ta dolmuşçu, taksici ve çiçekçi esnafıyla bir araya geldi.

Haberin Devamı

Esnafın sorunlarını ve taleplerini dinleyen Yavaş, “Tek merkezden yöneteceğimiz ulaşımı, geniş katılımla hep birlikte karar vererek yapacağız. Bunun çözüm yolu, müşterek hareket etmek” dedi. Kent içi toplu ulaşımla ilgili sorunlara dikkat çeken Yavaş, şunları söyledi: “Arkadaşlar desteğinizi istiyoruz. Hep birlikte bir değişimi gerçekleştireceğiz. Ankara’nın 7-8 yıl önceki baktığınız zaman, üzerinden o kadar yıl geçmiş, nüfus artmış ama dolmuş sayısı aynı. Dolmuşla günde 800 bin kişi taşıyorlar. Ankara’da ulaşım sektörünün tümü sıkıntılı. Vatandaşların da şikâyeti var. Dolayısıyla bunun çözüm yolu, müşterek hareket etmek. Vatandaşın talebi de sizinki de yerine gelmiyor. Bunun en kolay yolu, ulaşımı koordine edecek belediye birimlerinin sayısının artırılması. Taksiciler, dolmuşçular ve aynı sektörde hizmet veren herkesin yan yana gelip hiç kimsenin ekmeğine mani olmadan çalışacağı bir yol bulmalıyız. Bunun için de tek merkezden yöneteceğimiz ulaşımı, geniş katılımla hep birlikte karar vererek yapacağız.”

Haberin Devamı

DÖRT YILDA 58 KM METRO

Önceki akşam da Türkiye Genç İş Adamları Derneği (TÜGİAD) Ankara Şubesi’nin toplantısına katılan Yavaş, “İlk 9 ay içinde vaat ettiğim 58 kilometrelik metro hattının keşif ve projelerini; 4 yıl içinde de metroları bitirmeyi planlıyorum. Projeyi hayata geçirirken Ankaralı iş adamlarından en azından alt yüklenici olarak faydalanmayı ve paranın Ankara’da kalmasını istiyorum” diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!