Ücretsiz tuvalet ilginç başladı

Güncelleme Tarihi:

Ücretsiz tuvalet ilginç başladı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 24, 2018 15:39

Ankara Büyükşehir Belediyesi’ne ait tuvaletlerdeki ‘ücretsiz’ uygulaması Kızılay metro istasyonundaki bir tuvalette başladı.

Haberin Devamı

Ücretsiz olan tuvalette kadınlar kısmının olmaması nedeniyle ortaya ‘erkeklere ücretsiz, kadınlara ücretliye’ şeklinde bir tablo çıktı. Metroda tuvalete gitmek isteyen kadınlar, ücretsiz tuvaletin hemen karşısında bulunan ve ücretli olan tuvaleti kullanmak zorunda kalıyor.

CAMEKANA YAZI ASILDI

Ankara Şehirlerarası Otobüs Terminali (AŞTİ) ve Kızılay metro istasyonu içerisindeki tuvaletlerin ücretsiz olmasına ilişkin karar geçen ay Büyükşehir Belediye Meclisi’nde alınmıştı. Karara itiraz eden işletmeciler ise konuyu yargıya taşımıştı. Mahkeme nedeniyle bir türlü başlamayan ücretsiz uygulama ilk olarak Kızılay’daki metro istasyonu içindeki üç tuvaletten birinde başladı. Daha önce ücretli olan tuvaletin kasa bölümüne ‘WC Ücretsizdir’ yazısı asıldı.

Haberin Devamı

HUKUKİ İŞLEMLERİ DEVAM EDİYOR

Büyükşehir Belediyesi Mavi Masa birimi de Ankara Ulaşım Dayanışması’nın üç tuvaletten neden birinin ücretsiz olduğuna ilişkin paylaşımına “Kızılay Metro İstasyonunda üç adet WC olup, Belediye Meclisi’nce ücretsiz olarak belirlenmiştir. WC’lerden bir tanesi belediyemize teslim edilmiş diğer iki WC’nin hukuki işlemleri devam etmektedir” yanıtını verdi. Yargı süreci nedeniyle AŞTİ’deki tuvaletler de halen 1.5 TL ücretle hizmet vermeye devam ediyor.

BAKMADAN GEÇME!