Turun anahtarı Belgrad’ta

Güncelleme Tarihi:

Turun anahtarı Belgrad’ta
Oluşturulma Tarihi: Aralık 13, 2018 14:28

Mavi-beyazlı ekibin Başantrenörü Burak Gören, Dolomiti Energia karşısında hayati bir galibiyet aldıklarını belirtip, “Seyircimizin desteği bize güç verdi. Deplasmandaki son müsabakayı galip bitirmek için büyük bir mücadele vereceğiz” diye konutu.

Haberin Devamı

Basketbolda ULEB Avrupa Kupası C Grubu 9. hafta maçında konuk ettiği İtalya’nın Dolomiti Energia takımını 84-77 yenen Türk Telekom’da gözler, son hafta Belgrad’ta oynanacak Partizan maçına çevrildi. Türk Telekom Başantrenörü Burak Gören, kendileri açısından çok önemli bir galibiyet aldıklarını söyledi.
Gören, İtalyan ekibiyle oynadıkları maçın iki takım açısından da üst tura çıkabilmek için son şans olduğunun altını çizerek, “Maça, özellikle seyircinin desteğiyle iyi başlamayı umut ederken, baskı altında başladık. Savunma tarafında sene başından beri hiç görmediğimiz hatalar yaptık, bir türlü maçın içine giremedik. Kendi basketbolumuzu oynayamadık” diye konuştu.

İLK YARIDA İYİ DEĞİLDİK

Karşılaşmanın ilk yarısının kendileri açısından sıkıntılı geçtiğine dikkati çeken Gören, şunları söyledi:
“Üçüncü çeyreğe müthiş bir başlangıç yaptık. Skor olarak koparamasak da oyunu elimize geçirdik. Hayati bir galibiyet aldık. Partizan’ın deplasmanda ASVEL’i yenmesiyle başka bir durum ortaya çıktı. Son hafta Belgrad’da Partizan’ı yenerek üst tura çıkmak istiyoruz. Ankara seyircisine de buraya gelerek bize güç verdikleri için teşekkür ediyorum.”

Haberin Devamı

TARAFTAR DİREKT ETKİ ETTİ

Türk Telekom Genel Menajeri Cenk Duraklar da salonda önemli sayıda taraftar olduğunu ve galibiyete direkt katkı yaptıklarını vurgulayıp, “Kazanırız, kaybederiz çok önemli değil ama Ankaralı basketbol severleri salonda görmek bizi ayrıca motive ediyor. Bu taraftar arkamızda olduğu sürece büyük hedeflere doğru emin adımlarla ilerleriz. Onlarla daha güçlü ve daha mutluyuz” diye konuştu.

TELEKOM 4. SIRADA

Grupta son maçlar öncesinde, 4 galibiyet ve 5 yenilgisi bulunan Türk Telekom 4. sırada bulunuyor. Valencia’nin lider olduğu grupta, Asvel ikinci, Zenit St Petersburg’ta üçüncü basamakta. Başkent ekibinin son haftada deplasmanda karşılaşacağı Partizan ise 5. sırada. Telekom’un, Top 16 turuna, yükselmesi için grubunu 3. ya da 4. bitirmesi gerekiyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!