Türk dünyası Etimesgut’ta buluşuyor

Güncelleme Tarihi:

Türk dünyası Etimesgut’ta buluşuyor
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 17, 2018 15:12

Etimesgut Belediyesi’nin bu yıl 31 Ağustos-9 Eylül tarihleri arasında 15’incisini düzenleyeceği Uluslararası Anadolu Günleri Kültür ve Sanat Festivali, geçen yıllarda olduğu gibi Türk Beyleri Kent Meydanı’nda gerçekleştirilecek.

Haberin Devamı

Festival meydanında, yöresel sunumların yapılacağı stantlar kurulacak. Ziyaretçiler, her stantta ayrı şive, ayrı tat, ayrı kültürle tanışacak. Festival akşamları ise katılımcı ülke, dernek ve vakıfların kültürel etkinlikleriyle renklenecek. Öte yandan her akşam bir ünlü konser verecek.

GELENEKLERİMİZİ HATIRLIYOR, HATIRLATIYORUZ

Geleneksel festival yürüyüşüyle başlayacak olan 10 günlük festival süresince Türk kültür ve sanatı ile gelenek ve görenekleri her yönüyle yaşatacaklarını söyleyen Etimesgut Belediye Başkanı Enver Demirel, “Festivalimizle, asırların birikimiyle oluşturduğumuz kendi kültürümüze, örfümüze, adetimize, ananemize sahip çıkıyoruz, gelecek nesillere aktarıyoruz. Unutulmaya yüz tutmuş geleneklerimizi yeniden hatırlıyoruz, hatırlatıyoruz” dedi.
Festivalde bu yıl Azerbaycan, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, Kazakistan, Türkmenistan, Özbekistan, Kırgızistan, Kırım, Doğu Türkistan, Irak Türkleri, Balkan Türkleri ve bağımsızlığını kazanamamış muhtar Türk cumhuriyetler ile Anadolu illeri yer alacak.

Haberin Devamı

YILDIZ YAĞMURU

Festivalde sahne alacak ünlü sanatçıların konser programları şöyle:
31 Ağustos Cuma: Serdar Ortaç
1 Eylül Cumartesi: Gökhan Özen
2 Eylül Pazar: Serkan Kaya
3 Eylül Pazartesi: Yıldız Tilbe
4 Eylül Salı: Sertab Erener
5 Eylül Çarşamba: Ahmet Şafak- Hüseyin Kağıt
6 Eylül Perşembe: Zara
7 Eylül Cuma: Alişan
8 Eylül Cumartesi: Emre Altuğ
9 Eylül Pazar: Murat Boz

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!