Trafik cezaları havadan geldi  

Güncelleme Tarihi:

Trafik cezaları havadan geldi
Oluşturulma Tarihi: Ekim 14, 2018 10:40

Başkent’te jandarma ekipleri, trafiğin yoğun olduğu güzergah ve kavşaklarda helikopterle trafik denetimi yaptı.

Haberin Devamı

Bir günde 835 araç kontrol edildi, 67 araca kural ihlalinden 15 bin 885 lira ceza uygulandı. İçişleri Bakanlığı’nın trafik kazalarını önleme amacıyla başlattığı 100 günlük eylem planı kapsamında helikopterle trafik denetimi gerçekleştiren Jandarma Genel Komutanlığı ekipleri, kuralları ihlal ettiği belirlenen sürücülere cezai işlem uyguladı. Havadan denetimlerde, kural ihlali yapanları havadan tespit eden ekipler, bu araçları uygulama noktalarına bildirdi.

DENETİMLER SÜRECEK

Kontrol noktasındaki güvenlik güçleri de hem helikopterdeki ekipler tarafından hem de drone yardımıyla kural ihlali yaptığı tespit edilen sürücülere cezai işlem uyguladı. Havadan yapılan tespitlerde 67 araca kural ihlalinden 15 bin 885 lira ceza kesti. 23 araç trafikten men edildi, 835 araç kontrolden geçirildi. Yetkililer, hava destekli denetimlerin, farklı gün ve saatlerde süreceğini belirtti.

AMAÇ HIZLI MÜDAHALE

Denetimlerde, otoyol ve şehirler arası karayollarında gözlenen sağ şerit veya bankette uygunsuz durumda bekleme, ağır taşıtların uygunsuz şerit kullanımı, tehlikeli şerit değiştirme-makas atma, hatalı sollama, hız sınırını aşma, yakın takip ve karayolunda zorunlu haller dışında duraklamak/park etmek gibi ihlallerin önlenmesi başta olmak üzere ana arterlerde trafiği aksatacak durum ve ihlallere daha hızlı müdahale edilmesi amaçlandı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!