Topaçlar derece için çevrildi

Güncelleme Tarihi:

Topaçlar derece için çevrildi
Oluşturulma Tarihi: Ekim 01, 2018 10:02

Zeytin Dalı harekâtının ilk şehidi Astsubay Musa Özalkan’ın vasiyeti üzerine Suriye’nin Çobanbey beldesinde kurulan kültür evinde öğrenim gören çocuklar, Ankara’da düzenlenen topaç turnuvasında Türkiye’deki yaşıtlarıyla yarıştı.

Haberin Devamı

Türk Silahlı Kuvvetleri’nin Afrin’de düzenlediği Zeytin Dalı harekâtının ilk şehidi Astsubay Musa Özalkan’ın vasiyeti üzerine Suriye’nin Çobanbey beldesinde kurulan kültür evinde öğrenim gören çocuklar, Ankara’da düzenlenen topaç turnuvasında Türkiye’deki yaşıtlarıyla bir araya geldi. Kurt-ar Derneğinin düzenlediği etkinlik kapsamında topaç turnuvası için Ankara’ya gelen 8 çocuk, Başkent’in tarihi yerlerini gezdi. Çocuklar daha sonra topaç turnuvasında yaşıtlarıyla kıyasıya yarıştı, hünerlerini sergiledi.

TÜRKÇE VE MATEMATİK DERSLERİ DE ALIYORLAR

Organizasyon sorumlularından Kurt-ar Derneği gönüllüsü edebiyat öğretmeni Hilal Koçyiğit, şehidin hatırasını yaşatan miniklerin, kültür evinde Türkçe, matematik gibi dersler aldığını, sosyal etkinliklerle de savaşın izlerini silmeye çalıştıklarını vurguladı. Kültür evinde eğitim gören 9 yaşındaki Hatice Lölek, topaç turnuvasının heyecanını yaşadığını belirterek, “Türkçe öğrendim ve şimdi arkadaşlarımla beraber buraya geldik. Türkiye’de olduğum için çok mutluyum. Bizimle çok ilgileniyorlar” diye konuştu. 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!