Tişörtlere yaptıkları resimlerle mesaj verdiler

Güncelleme Tarihi:

Tişörtlere yaptıkları resimlerle mesaj verdiler
Oluşturulma Tarihi: Mart 05, 2018 14:48

Altındağ Belediyesi Sezai Karakoç Gençlik Merkezi üyesi Altındağlı ve Suriyeli çocuklar, Altındağ Belediyesi ile Sığınmacılar ve Göçmenlerle Dayanışma Derneği’nin düzenlediği tişört boyama etkinliğinde bir araya geldi.

Haberin Devamı

Çocuklar, yaptıkları resimleri özel bir yöntemle tişörtlere baskı yaptı. Aynı mahallede bir arada yaşayan Türk ve Suriyeli çocuklar arasındaki ön yargının giderilerek, kültürler arası uyumun sağlanmasının amaçlandığı etkinlikte, çocuklar hem gönüllerince eğlendi, hem de birbirlerine dostluk elini uzattı. Çocuklar çalışmalarıyla ‘Çocukların ırkı yok’ mesajı verdi. 

Tişörtlere yaptıkları resimlerle mesaj verdiler

BİRLİKTE MUTLU OLDUK

Yaptığı resmin tişörtün üzerine basıldığını görünce çok heyecanlandığını söyleyen çocuklardan Elif Yurtoğlu, “Suriyeli kardeşlerimizle keyifli vakit geçirdik. Onlar da bizimle birlikte eğlendiği için çok mutlu oldum” dedi. Türk ve Suriyeli çocukların kaynaşmasını istediğini vurgulayan Samet Bülbül ise “Suriyeli kardeşlerimiz de bizim etkinliklerimize katılarak biraz olsun yaşadıkları kötü günleri unutuyorlar” diye konuştu. Altındağ Belediye Başkanı Veysel Tiryaki de, “Savaşın en büyük mağduru çocuklar. Biz de elimizden geldiğince mülteci çocuklarla ilgileniyoruz. Mülteci çocukların sağlıklı gelişebilmesi ve topluma uyum sağlayabilmeleri için projeler üretiyoruz” açıklamasını yaptı.

BAKMADAN GEÇME!