Tek odada zorlu yaşam

Güncelleme Tarihi:

Tek odada zorlu yaşam
Oluşturulma Tarihi: Mart 08, 2018 15:01

Aktaş’ta bir gecekondunun tek göz odasında yaşam mücadelesi veren Hacı Bekir Oluk’u polis fark etti. Türk Kızılayı’nın yardım eli uzattığı yaşlı adam, Temelli’de yeni bir yaşama başlayacak.

Haberin Devamı

Altındağ Aktaş Mahallesi’nde virane bir gecekondunun tek odasında yaşamını sürdürmeye çalışan 61 yaşındaki Hacı Bekir Oluk’u, bölgede devriye görevi yapan polis tesadüfen fark etti. Yaşlı adamın çaresizliğini gören polis memuru Süleyman Akkaya, Türk Kızılayı’na ulaşarak yardım eli uzatılmasını sağladı. Eşini yıllar önce kaybeden, akrabaları ise yurt dışında yaşayan yaşlı adam hayat hikayesini şöyle anlattı:

EVİNİ TİNERCİLER ATEŞE VERDİ

“Eşim yıllar önce vefat etti. Bel fıtığından rahatsızlığım var. Sol böbreğim yok sağ böbreğimde de taş bulunuyor. Bu nedenle ağır işlerde çalışamadım. 30 yıl önce Ankara’daki at arabalarında çalışıyordum. Şu an oturduğum gecekondunun arkasındaki bir evde kalıyordum. Evim tinerciler tarafından yakıldı. Kentsel dönüşümde de yıkıldı. Sağlık problemlerim devam ediyor. 7 yıldır burada yaşıyorum.

Haberin Devamı

Tek odada zorlu yaşam

KİRASINI AKRABALARI ÖDÜYOR

Evin kirasını yurt dışındaki akrabalarım ödüyor. Burası da kentsel dönüşüm nedeniyle yıkılacak. Devlet tarafından 27 bin lira karşılığında aylık 100 lira ödemeli Temelli’de 1+1 bir ev verecekler. Onu da akrabalarım ödeyecek. Ancak eşyalarım yok. Mahalle sakinlerinin yardımıyla geçiniyorum. Hiçbir gelirim yok. Yardım bekliyorum.”

Tek odada zorlu yaşam

KIZILAY YARDIM ELİ UZATTI

Banyosu ve tuvaleti olmayan virane bir gecekonduda yaşamını sürdüren Oluk’un kötü şartlarını o bölgede devriye görevi yapan polis memuru Süleyman Akkaya fark etti. Yaşlı adam için Türk Kızılayı’na ulaşan Akkaya’nın bildirimi üzerine harekete geçen Türk Kızılayı Ankara Şubesi Başkanı Ahmet Hizanlıoğlu ve Kızılay görevlileri Hacı Bekir Oluk’u ziyaret etti. Hizanlıoğlu, devlet tarafından taksitle verilen yeni eve taşınacak olan Oluk’a eşya ve gıda yardımında bulunacaklarını söyledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!