Tek liste ile seçime

Güncelleme Tarihi:

Tek liste ile seçime
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 29, 2019 14:57

Başkan adayı Murat Ağcabağ, kurullarını oluşturacağı listedeki arkadaşları, kulüp üyesi olmadığından, tüzüğe takıldı. Ağcabağ’ın ‘Delege yapılsınlar’ yönündeki talebi yönetimce yerine getirilmediği için mevcut başkan Yiğiner, tek aday olarak kaldı.

Haberin Devamı

Süper Lig ekiplerinden MKE Ankaragücü’nde olağanüstü seçimli genel kurul bugün yapılacak. 22 Temmuz’daki ilk toplantıda çoğunluk sağlanamadığı için 30 Temmuz’a ertelenen genel kurul, Necmettin Erbakan Kongre Merkezi’nde toplanacak. Çoğunluğa bakılmaksızın yapılacak kongre, saat 14.00’te başlayacak. Genel kurulda, mevcut başkan Mehmet Yiğiner tek liste ile seçime girecek. Yaklaşık bir ay önce başkan adaylığını açıklayan ve projeleri hakkında sarı-lacivertli camiayı bilgilendiren eski yöneticilerden Murat Ağcabağ, Abdullah Karaata ile kendisi dışında, yönetime almayı düşündüğü arkadaşlarının kulüp üyeliği bulunmadığından, tüzüğe takıldı ve geri adım atmak zorunda kaldı. Kulüp tüzüğü gereği, yönetim, denetleme ve disiplin kurulunun asil ve yedek listelerinin, kulüp delegeleri içinden oluşturulması gerekiyor. Birlikte yürüdüğü arkadaşlarının, kulüp üyeliğine geçirilmesi için dün son girişimi yapan Ağcabağ, mevcut yönetimden gerekli kolaylığı görmeyince, salona girmeme, ancak mücadeleye devam etme kararı aldı.

CAMİANIN İSTEKLERİNİ ÇOK İYİ BİLİYORUM

Başkanlık için yeniden aday olan Mehmet Yiğiner, güzel haberlerle sarı-lacivertli camiayı mutlu etmeyi çok istediklerini belirtip, “Önümüzdeki engelleri aşacağımızı düşünüyorum. Geçmiş dönemlerde olduğu gibi transfer yasağını kaldırıp, kulübümüze katkı sağlayacak oyuncuların müjdesini en kısa zamanda vermeyi hedefliyoruz. Bu konuda uğraşlarımız sürüyor” diye konuştu.
Geçen sezon başında ciddi hatalar yaptıklarını, bunu kabul ettiklerini belirten Yiğiner, kongre öncesi şu mesajları verdi: “Önemli olan hatalardan dönmek. Biz, parçalayıcı değil, birleştirici olacağız. Bazı konularda, kitabın ortasından konuşuyoruz ancak A.Gücü için konuşuyoruz. Bazıları, bunları kullanarak art niyetli çalışma içine giriyor. A.Gücü, 1. Lig’de iken büyük paralara ihtiyacı yoktu. Çarkı döndürebiliyorduk. Süper Ligde durum farklı. Kombine biletimiz 1000 TL olsa, 22 bin kombine satsak kimseye ihtiyaç duymayız. Sponsor desteği ile kendi içimizden 30 Milyon TL’yi rahat buluruz. Camia olarak bunu başaracak güçteyiz. Geçmiş senelerde 2 bin kombine üzerine çıkamadık, camiamızın bu konuda daha çok destek vermesi lazım. A.Gücü Store’yi kendimiz işletecek maddi güce sahip olduk. Yeni dönemde böyle olacak, geliri kulübe girecek.”

Tek liste ile seçime



450’DEN FAZLA DELEGENİN İSMİNİ SAYARIM

“Başkan adayı olabilmek için 39 delege ile liste hazırlamak gerek. 13 yönetim, 3 denetim, 5 disiplin kurulu üyesi, 10 yedek yönetim, 3 yedek denetim, 5 yedek disiplin kurulu üyesi bulmak şart. Bu da demek oluyor ki, 39 delegeye ulaşılmalı. Dışarıdan gelip A.Gücü’nün yönetmeye talip olanların, bu sayıları bilme ihtimalleri yok. Ben ise delegelerin adını ve soyadını bile bilirim. 900 üyeden 450 kişiden fazla ismi sayarım. Teknik Direktör konusunda kimseyle anlaşmadık. 6-7 teknik direktör adayı ile görüştük ama anlaşma sağlayamadık. Genel kuruldan sonra bu konu hakkında daha net bir karar verebiliriz. Genel kuruldan önce oyuncu satılmaz diyorlar. O halde kongreden önce oyuncu da almayalım. Olur mu öyle şey.”

Haberin Devamı

DAHA İLK RAUNTTAYIZ

Haberin Devamı

Yarıştan çekildiğini açıklayan Murat Ağcabağ ise yönetime talip olduklarını ancak önlerinin açılmadığını belirtip, şöyle konuştu:
“Delege listesi için son hamleyi yaptık ancak istediğimiz sonucu alamadık. Bu konuyla ilgili dava açacağız. Arkadaşlarımız hazırdı, onları da delege yapmak istedik. Bu işin sonunu bırakmayacağız. Madem kimseyi delege yapmayacaktınız ve başkan adayının önünü açmayacaktınız, neden kongre yaptınız ? Biz, A.Gücü yönetimine talip olduk. Bu iş için çok ciddiyiz. Bu henüz ilk raunt. Yönetimi alana kadar çalışmalarımıza devam edeceğiz. Bu ekip, ne olursa olsun dağılmayacak. Bugün kongreye gideceğiz. Salona girmeye çalışacağız. Olmazsa, gerekli açıklamayı yapacağız. Bu süreçte yaşananların hepsini kayıt altına aldık. Delillerle birlikte, mahkeme sürecini başlatacağız.”

Tek liste ile seçime


KENDİ DELEGE LİSTESİNDEN KORKUYOR

“Kendi yaptıkları delege listesinden bile korkan anlayışla karşı karşıyayız. Kendisi bu camianın ağırlığını taşıyamadı. Madem güçlüsünüz, rakip adaya neden müsaade etmediniz. 905 delege olduğu söyleniyor, gerçekten o sayıda delege var mı, bu delegelerden kaçı, A.Gücü taraftarı bilinmiyor. Göreve geldiğimizde, A.Gücü başkanını taraftar seçecek. Delegelik sistemini, taraftara açacağız. En önemli projelerimizden biri bu olacak.”

ASIL TİYATROYU OYNAYANLAR KENDİLERİ

“Bize, tiyatro oynadığımız söylendi. Asıl tiyatro, kongre salonunun içinde oynanacak. Yiğiner, şu an kendisi çalıyor ve kendisi oynuyor. Sonuna kadar bu işin takipçisi olacağız, bir gün kendisi ‘Pes’ edecek. Seçime girdiğim takdirde kongreden başkan olarak çıkacağıma inancım tamdı. Delege listesine ulaşırsak, seçimi kazanacağımızı biliyorduk. Kendisinin yazdığı delege sayısı en fazla 300’dür. Şu an tek aday gibi göründüğü için en fazla 250 kişi kongreye katılır. Delege listesi bizden saklandı, ne kadar güçlü geldiğimizi onlar da biliyordu.”

KİMSENİN BABASININ ÇİFTLİĞİ DEĞİL

“Bu camianın yüzde 90’ı Yiğiner’i istemiyor. Siyasetçiler, Büyükşehir Belediyesi ve MKE kendisini istemiyor. Bu, kendisinin net beyanıdır. Burası, kimsenin babasının çiftliği değil. Burası A.Gücü ve buranın tek sahibi A.Gücü taraftarıdır. Yiğiner, bazı konularda zaman aşımını sağlamak için göreve devam ediyor. Er ya da geç, A.Gücü’nü biz yöneteceğiz. Göreve geldiğimizde her şeyin hesabını soracağız. A.Gücü’ne kimler zarar verdiyse bedelini ödeyecek. Yiğiner’in bir tane projesi var, o da bizden gelecek olan 35 Milyon TL’yi oyunculara dağıtmak. Başka bir projesini duymadık.”

KOCA KULÜBÜ İKİ KİŞİ YÖNETİYOR

“Kulüp, iki kişi tarafından yönetiliyor. Yiğiner ve Seyit Ali Bey haricinde kulüpte neler olduğunu kimse bilmiyor. A.Gücü’nün siyasetin içine bu kadar girmesini doğru değil. Yiğiner, her gün bir siyasetçinin yanına gidiyor. Sürekli bir arayış içerisine giriyor. Bir kulübün bunlara ihtiyacı yok.”

İŞ ADAMLARI YİĞİNER’E GÜVENMİYOR

“Yiğiner’e iş adamları güven duymuyor. A.Gücü’nün şeffaflaşma konusunda ciddi sorunları var. Bizim mücadelemiz burada bitmeyecek. Hükümetten, belediyeden ve federasyondan para istendi, ancak alınamadı. Bunlar olmayınca en sonunda bizim yönetimden para istenmeye başlandı. Dünya’da ve Türkiye’de 500 bin TL’lik bir delegelik ücreti olduğunu sanmıyorum. Hala kendi yönetimlerini açıklayamadılar.”

Haberin Devamı

GÖKÇEK’TEN YARDIM ÇIKIŞI

Ankara Büyükşehir Belediyesi eski başkanı Melih Gökçek’ten, Ankaragücü’ne yardım yapılması konusunda ilginç bir çıkış geldi.
Melih Gökçek, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, “Soralım, Sayın Mansur Yavaş, bizim zamanımızda Ankaragücü’ne belediye ve şirketlerden 10 milyon TL verilmişti. Bu mecliste, Ankaragücü’ne kaç para vereceksin? Mehmet Yiğiner, haydi doğru Yavaş’ın yanına. Benim dönemimde, tehditin haddi hesabı yoktu” ifadelerini kullandı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!