TED’den 400 öğrenciye tam destek

Güncelleme Tarihi:

TED’den 400 öğrenciye tam destek
Oluşturulma Tarihi: Ekim 21, 2018 10:28

Ankara İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün TED ile iş birliğinde geçen yıl başlattığı tam destek bursu programı kapsamındaki öğrenci sayısı 200’den 400’e yükseldi.

Haberin Devamı

Burstan yararlanan öğrenciler için TED Üniversitesi’nde düzenlenen oryantasyon programında konuşan Ankara Valisi Ercan Topaca, eğitimde fırsat eşitliğinin çok önemli bir kavram olduğunu, bu amaçla birçok faaliyet yaptıklarını söyledi. Sadece devletin faaliyetiyle fırsat eşitliğini sağlamanın her zaman mümkün olmadığını belirten Topaca, şöyle devam etti:
“Çocuklarımıza eğitimde fırsat eşitliğini sağlama anlamında, Ankara’nın en gelişmiş herhangi bir yerindeki imkanları kentin en uç mahallesine götürmek her zaman mümkün olmuyor. Orada da güzel okullarımız var ama fırsat eşitliğini tam sağlamak mümkün değil. Ortam dediğimiz şey farklıdır, TED o anlamda Türkiye’ye örnek bir faaliyet gerçekleştiriyor. Mamak’ın en dışındaki, Karapürçek veya Nallıhan’daki en uç noktalardaki öğrencilerimizin elinden tutuyor.”

200 ÖĞRENCİYLE BAŞLADI

Haberin Devamı

TED Genel Başkanı Selçuk Pehlivanoğlu da derneğin uzun bir süre kolej algısında olduğunu ama arkadaşları ile bu algıyı değiştirmek için çalışmalar yaptıklarını söyledi. Bir öğrencinin ailesinin maddi durumunun yetersiz olmasının, onun eğitiminde bir engel oluşturmaması için mücadele verdiklerini vurgulayan Pehlivanoğlu şu bilgileri verdi:
“Bir kaç tip burs programı oluşturduk. Önce bu çocuklarımızı 5. 6. ve 7. sınıftan TED okullarına alıp, üniversite sonuna kadar okutmaya başladık. Şimdi bir aşama ileriye gidip, Ankara’da 200 öğrencimizle başladığımız, bu yıl da üzerine 200 öğrenciyle devam edeceğimiz tam destek bursu programımızı başlattık.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!