Tatil zili

Güncelleme Tarihi:

Tatil zili
Oluşturulma Tarihi: Ocak 16, 2020 16:17

Ankara’da okul öncesi, ilkokul, ortaokul ve lisede okuyan 1 milyon 90 bin 845 öğrenci ve 77 bin 170 öğretmen için tatil zili bugün çalıyor.

Haberin Devamı

İkinci yarıyıl eğitim öğretim dönemi 3 Şubat Pazartesi başlayacak ve ikinci dönem ara tatili de 6-10 Nisan’da yapılacak. 13 Nisan’da başlayacak ikinci dönemin ikinci yarısı ise 19 Haziran Cuma tamamlanarak 11 haftalık yaz tatiline girilecek.

Tatil zili


TOPLU TAŞIMA KULLANIN

Türkiye Şoförler ve Otomobilciler Federasyonu (TŞOF) Başkanı Fevzi Apaydın, yarıyıl tatilinde yolculuk yapacakların toplu taşıma araçlarını kullanması, özel araçlarıyla yola çıkacakların ise araçlarını hava şartlarına uygun şekilde hazırlaması gerektiğinin altını çizdi. Apaydın, yarıyıl tatilinde yolculuk yapacaklara şu uyarılarda bulundu:

AŞIRI HIZDAN KAÇININ

“Kış lastiği takmadan, araçta zincir ve halat bulundurmadan yola çıkılmamalı. Yetkililerin de trafikteki denetimleri yoğunlaştırması gerekiyor. Geçtiğimiz yıl sömestr tatilinin yapıldığı ocak ayında 33 bin 68 trafik kazası meydana geldi. Bu kazalarda toplam 17 bin 520 kişi yaralanırken, 160 kişi hayatını kaybetti. Bu yıl kazasız belasız bir sömestr tatili geçirmek için tüm vatandaşlarımız aşırı hızdan kaçınıp trafikte daha dikkatli davranmalı.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!