Tarih ve kültürü ön plana çıkaracağız

Güncelleme Tarihi:

Tarih ve kültürü ön plana çıkaracağız
Oluşturulma Tarihi: Şubat 08, 2019 16:06

AK Parti Altındağ Belediye Başkan Adayı Asım Balcı, ilçe için 70'ten fazla proje hazırladıklarını belirterek, tarih ve kültürü ön plana çıkaracak özel çalışmalarla yerli ve yabancı turistlerin ilgisini çekmeyi, ticareti canlandırmayı hedeflediklerini söyledi.

Haberin Devamı

Başkentin en büyük müzelerinin Altındağ’da olduğuna işaret eden Balcı, ilçe de 14 müzenin bulunduğunu ve güvenlik, aydınlatma gibi fiziki şartları iyileştireceklerini belirtti. Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin öncülüğünde Ankara Kalesi’nde tanıtım ofisi kuracaklarını anlatan Balcı, şöyle devam etti:

EKSİKLİKLER GİDERİLECEK

“Bir bütün olarak Ulus’tan başlayan, Hacı Bayram Veli, Ankara Kalesi, Hamamönü, Anafartalar’dan, Ulucanlar Açık Cezaevi Müzesi’ne varana kadar eksilikler giderilerek Ankara’nın tanıtımına katkıda bulunacağız. Okullardaki öğrencilerimizi buralara getirip tarihi mekanları tanıtacağız. Çünkü İstiklal Marşımızın yazıldığı mekan, Taceddin Veli Dergahı’nın hemen yanındadır. İlçe sınırlarımızda müthiş bir tarih var. O bakımdan bütün bunların ön plana çıkarılmasına ve tanıtılmasına büyük önem veriyoruz. Ayrıca şu ana kadar fazla kimsenin bilmediği tarihi dokuları da gün yüzüne çıkaracağız. Mimar Sinan’ın Ankara’da tek yaptığı tek tarihi cami Altındağ’dadır. Bunu Mimar Sinan Külliyesi olarak dönüştüreceğiz.” 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!