Süslü kadınlar pedal çevirdi

Güncelleme Tarihi:

Süslü kadınlar pedal çevirdi
Oluşturulma Tarihi: Eylül 24, 2018 17:02

Başkentli kadınlar, çevre kirliliğinin azalması, trafik sorununun çözülmesi, bisikletçiye değer veren bir topluma dönüşülmesi için bisiklet etkinliği düzenledi.

Haberin Devamı

Ankaralı kadınlar, ‘Dünya Otomobilsiz Kentler Günü’ kapsamında düzenlenen ‘Süslü Kadınlar Bisiklet Turu’nda pedal çevirdi. Bu yıl dördüncü kez düzenlenen etkinlikte 200’e yakın kadın Anıtpark’ta buluştu. Kendileriyle birlikte bisikletlerini de süsleyen kadınlar, renkli görüntüler oluşturdu. Pedallayan Kadınlar Bisiklet Topluluğu öncülüğünde bir araya gelen kadınlar, daha temiz bir çevre ve daha fazla kadının bisiklete binmesi için Anıtkabir etrafında pedalladı.

ÇEVREYE VE KADINA DUYARLI TÜRKİYE

Pedallayan Kadınlar Bisiklet Topluluğu kurucusu Burçin Tarhan, amaçlarının daha çok kadının bisiklete binmesi, çevre kirliliğinin azalması, trafik sorunun çözülmesi ve bisikletçiye değer veren bir topluma dönüşmek olduğunu ifade etti. Tarhan, “Bugün çevreye ve kadına duyarlı bir Türkiye için daha cesur ve daha büyük bir inançla pedallarımızı çevireceğiz. Kadına şiddetin yaşanmadığı, ayrımcılığın yapılmadığı, ölümlerin, çocuk gelinlerin yaşanmadığı, trafiğin, benzin derdinin ve çevre kirliliğinin olmadığı bir ülkeye doğru pedallarımızı çevireceğiz” dedi. Bisikletli kadınlar, daha sonra Seda Savaş’ın gitar dinletisi ve müzikler eşliğinde keyifli vakit geçirdi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!