Suriye’nin inşasında Türkiye de bulunmalı

Güncelleme Tarihi:

Suriye’nin inşasında  Türkiye de bulunmalı
Oluşturulma Tarihi: Haziran 26, 2019 15:45

Ankara Ticaret Odası (ATO) Başkanı Gürsel Baran, Ortadoğu Vakfı Suriye Çalışmaları Merkezi’nin düzenlediği ‘Suriye’nin Yeniden İnşası: Zorluklar ve Fırsatlar’ konulu çalıştaya katıldı.

Haberin Devamı

Türkiye'nin Suriye'deki savaştan etkilenen ülkelerin başında geldiğini ve yüksek bir maliyetle karşı karşıya kaldığını belirten Baran, Suriye'yi yeniden inşa eden ülkeler listesinin başında yer alması gerektiğini söyledi. Suriye'deki savaşı nedeniyle Türkiye'nin ekonomik, siyasal, sosyal ve demografik sorunlarla karşı karşıya kaldığını söyleyen Baran, sığınmacılar konusunda kurum ve kuruluşların ürettikleri projelerle hükümet politikalarına destek verme gayretinde olduklarını aktardı.

ATO PROJE HAZIRLADI

Ankara Ticaret Odasının da bu kapsamda bir proje hazırladığını söyleyen Baran, “Alman Uluslararası İş Birliği Kurumu Fonu ile İŞKUR ve Bahçeşehir Üniversitesi ile birlikte hazırladığımız Sosyal Uyum İçin Eğitim ve İstihdam Desteği Projesi ile geçici koruma altındaki Suriyelilere, yaşam koşullarını iyileştirmek ve sosyal uyumunu güçlendirmek amacıyla önce eğitim verdik sonra da bu insanlar arasından bir bölümünün üye işletmelerimizde istihdamını sağladık” dedi. 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!