Süper Telekom

Güncelleme Tarihi:

Süper Telekom
Oluşturulma Tarihi: Mart 25, 2018 14:38

Son bölüme girerken, en yakın rakibine 5 galibiyet fark atan mavi-beyazlılar, bir müsabakayı daha kazanırsa, şampiyonluğunu resmileştirecek.

Haberin Devamı

Türkiye Erkekler Basketbol Birinci Ligi’nde sezona şampiyonluk parolası ile giren Türk Telekom, başından bu yana önde götürdüğü yarışta artık tek bir galibiyeti bekliyor. Ligin 29. haftasında, seyircisi önünde oynadığı müsabakada Bahçeşehir Koleji’ni 87-82 yenen mavi-beyazlılar, son 5 haftaya girilirken, en yakın rakibine 5 galibiyet fark atmış durumda. Türk Telekom, bir maç daha kazanması durumunda, şampiyonluğunu ilan edecek. 
Türk Telekom ile Bahçeşehir Koleji arasındaki maçın ilk bölümünde çekişme vardı. İki takım birbirini iyi kontrol ederken, skor uzun süre berabere gitti. Periyodun sonlarında, Can Akın ile sayılar üreten Türk Telekom, çeyreği 26-23 önde tamamladı.

SKOR BAŞA BAŞ GİTTİ

İkinci periyotta da kopma olmadı. Çeyreğin ortalarına doğru, rakip takım öne geçse de Polat Kaya’nın basketleri ile yeniden dengeyi kuran Başkent temsilcisi, Monroe’nun sayıları ile soyunma odasına 45-42 önde gitti.
İkinci yarıya daha iyi başlayan konuk ekip, yeniden üstünlüğü ele alsa da bu kısa sürde. Kaya Keker ile pota altını iyi değerlendiren Türk Telekom, Ender Aslan’ın üst üste bulduğu basketler ile farkı biraz açtı. Ancak, oyundan kopmayan Bahçeşehir Koleji, oyuna tutundu ve üçüncü periyot 69-65, Telekom lehine sonuçladı.
Final periyodunun başında iki takım da skor üretemedi. Monroe, Campbell, Can Akın ve Ender ile etkili olan Telekom, skoru sürekli önde götürdü ve maçtan 87-82 galip ayrıldı.
Türk Telekom’da ; Campbell 20, Monroe da 18 sayı ile galibiyette önemli rol oynadı. Can Akın 14, Ender 12, Kaya ise 10 sayı üretti.
Telekom, 30. haftada deplasmanda Selçuklu Belediyespor ile karşılaşacak.

Haberin Devamı

TED FARKLI KAZANDI

Ligin 29. haftasında Akhisar Belediye’yi konuk eden Halk Enerji TED Ankara Kolejliler mücadeleyi 90-71 kazandı. Ankara DSİ deplasmanda Samsun BŞB Anakent’e 73-70 yenilirken, OGM Ormanspor, deplasmanda oynadığı müsabakada, Düzce Belediyespor’u 73-65 mağlup etti. bilyoner.com kadınlar Süper Ligindeki mücadelede ise Ormanspor, Botaş’a 84-79 yenildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!