‘Sülün Osman’ Batıkent'te

Güncelleme Tarihi:

‘Sülün Osman’ Batıkentte
Oluşturulma Tarihi: Nisan 10, 2018 15:57

Yenimahalle’de bir daireyi yaklaşık 300 kişiye satan dolandırıcılar akıllara ‘Sülün Osman’ı getirdi. Mağdurlardan emekli astsubay Muharrem Yozgat, kooperatif üyeliği ile aldığı dairenin kendisi haricinde 300 kişiye satıldığını iddia ederek Başkentlileri dolandırıcılara karşı uyardı.

Haberin Devamı

Emekli astsubay Muharrem Yozgat, internet üzerinden bulduğu Batıkent’teki daireyi kooperatif üyeliği üzerinden satın aldı. Yozgat, aynı dairenin kendisi haricinde 300'e yakın kişiye daha satıldığını savundu. Kooperatifin 50 milyon TL’ye yakın para topladığını, dolandırılan diğer vatandaşlarla birlikte paralarını geri almak istediklerini belirten Yozgat, “Kooperatif başkanı ile bana gösterdikleri dairenin devir işlemlerini yaptık. İşlemleri yaptığımıza dair belgeler, ortaklık senedi, hisse devir senetleri ve vekaletnameler var. Ancak ben daireyi başkalarına da sattıklarını öğrendim ve araştırmaya başladım” diye konuştu.
DOLANDIRMAYA DEVAM EDİYORLAR

35 bin TL’ye anlaştıkları dairenin kendisine teslim edilmemesi üzerine belediyeye ve Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'na gittiklerini ifade eden Yozgat, “Araştırdık ki bu kişiler, iflas eden bir kooperatifi, kaçak yapılan bir binayı kullanarak insanlara satış yapıyorlar. Savcılığa gittiğimizde 300 kişiye yakın vatandaşın dolandırıldığını öğrendim. Dava açtım, kooperatif başkanı ve daireyi satan kişiler ikişer sene ceza aldı. Şuan bu kişiler binanın kooperatifle ilgisi olmadığı halde, satışını yapıyorlar ve hala dolandırmaya devam ediyorlar. Kanun açıklarını iyi bilen bu şahıslar bizimle dalga geçiyor. ‘Ne paranızı veririz ne de cezaevinde yatarız’ diyorlar. Gelip buradaki atıl durumda olan daireyi göstererek hala vatandaşı avlıyorlar” ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

BAŞKENTLİLERE UYARI

Daire almak isteyenlere uyarıda bulunan Yozgat, “Biz yandık kimse yanmasın. Gelip bunlardan kimse daire almasın. Kooperatif başkanı hala müteahhitlik ve Eryaman tarafında emlakçılık yapıyor. Ortada Çiflikbank benzeri bir dolandırılma var. Yetkililere, sesleniyoruz gereğinin yapılmasının istiyoruz. Bu insanlar hiç çekinmeden sahte belge düzenleyerek gerçekmiş gibi satış yapmaya devam ediyorlar, kanundan korkmuyorlar, kooperatif başkanı bana paramı vermeyeceğini söylüyor” mesajını verdi. Bir diğer mağdur Ünal Çelik ise birçok insanın hala bu kooperatife aidat ödemeye ve kooperatifin para toplamaya devam ettiğini söyledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!