Sultanlara kupa yakışır

Güncelleme Tarihi:

Sultanlara kupa yakışır
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 22, 2019 16:14

Ay-yıldızlılar, 2003’te yine Ankara’da oynanan şampiyonada ikinci olmuştu. Bu kez hedef kürsünün zirvesine çıkmak. Milli takım, Ankara Spor Salonu’ndaki ilk maçında bugün saat 20.00’de Yunanistan ile karşılaşacak.

Haberin Devamı

Filenin Sultanları, bir kez daha Ankara seyircisiyle buluşuyor. Avrupa Kadınlar Voleybol Şampiyonası’nda milli takımın grup maçları ile turnuvanın finalleri Başkent’te oynanacak. 2003 yılında yine Ankara’da düzenlenen Avrupa Voleybol Şampiyonası’nda ay-yıldızlılar, finalde Polonya’ya yenilmiş ve ikinci olmuştu. Bu kez hedef, tüm rakipleri geride bırakıp, kürsünün zirvesine çıkmak. A Milli takım Avrupa ikinciliğinin yanı sıra, olimpiyat vizesini Ankara’da alırken, genç ve yıldız takımları da Dünya ve Avrupa şampiyonluklarını Başkentte kazanmıştı. Filenin Sultanları, Ankara seyircisinin desteğinin kendileri için önemli olduğunu vurgulayıp, hem grup maçlarında hem de finallerde, onları yanlarında görmek istediklerini her fırsatta dile getiriyor. Avrupa Kadınlar Voleybol Şampiyonası, 23 Ağustos-8 Eylül 2019 tarihlerinde ilk kez dört ülkenin katılımıyla (Türkiye, Polonya, Macaristan, Slovakya) ortaklaşa düzenlenecek. Ay-yıldızlılar, A Grubu’nda; Sırbistan, Yunanistan, Finlandiya, Fransa ve Bulgaristan ile mücadele edecek. Filenin Sultanları, tüm karşılaşmalarını Ankara Spor Salonu’nda oynayacak. Mücadeleler, TRT SPOR ekranlarından canlı olarak yayınlanacak.

Milli takımın maç programı şöyle:
Bugün:
20.00 Türkiye-Yunanistan
24 Ağustos Cumartesi:
19.30 Türkiye-Finlandiya
26 Ağustos Pazartesi:
19.30 Türkiye-Bulgaristan
28 Ağustos Çarşamba:
19.30 Türkiye-Fransa
29 Ağustos Perşembe
19.30 Türkiye-Sırbistan

İLK 4’E GİRENLER TUR ATLAYACAK

24 takım 6’şarlı olmak üzere 4 gruba ayrıldı. Lig usulüne göre oynanan grup karşılaşmalarının ardından gruplarında ilk dört sırayı alan takımlar, 1 Eylül’de oynanacak “Son 16 Turuna” yükselecek. Grup karşılaşmalarının tamamlanmasının ardından, A Grubu takımları C Grubu takımlarıyla, B Grubu takımlarının da D Grubuyla eşleşeceği son 16 turu yine dört ülkede gerçekleşecek. 4 Eylül’deki çeyrek finallerde ev sahipliğini sadece Türkiye ve Polonya üstlenecek. Turnuvanın kaderi, 2003’ten sonra yeniden Kadınlar Avrupa Voleybol Şampiyonası’na ev sahipliği yapan Türkiye’de belirlenecek. 7 Eylül’de yapılacak olan yarı finaller ve 8 Eylül’de oynanacak üçüncülük maçı ile Avrupa’nın en büyüğünü belirleyecek olan final Ankara Spor Salonu’nda oynanacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!