Şubatta basketbola doyacağız

Güncelleme Tarihi:

Şubatta basketbola doyacağız
Oluşturulma Tarihi: Ocak 28, 2020 09:13

Basketbol Erkek Milli Takımı, 2021 FIBA Avrupa Basketbol Şampiyonası grup elemelerine Başkentteki Hollanda maçıyla başlayacak.

Haberin Devamı

Ankara, Şubat ayında Basketbol keyfi yaşayacak. Ankara Spor Salonu, hem Solgar Vitamin Erkekler Türkiye Kupası 4’lü finallerine ev sahipliği yapacak hem Basketbol Milli takımını ağırlayacak.
Solgar Vitamin Erkekler Türkiye Kupası’nda çeyrek final ile Dörtlü Final’deki olası eşleşmeler çekilen kura sonucu belli oldu.
ING Basketbol Süper Ligi’nin ilk devresini ilk 4 sırada bitiren; Anadolu Efes, Pınar Karşıyaka, Fenerbahçe Beko ve Galatasaray Doğa Sigorta, kura çekimine seri başı olarak katıldı. Ligin ilk yarısını 5 ila 8. sırada bitiren TOFAŞ, Teksüt Bandırma, Darüşşafaka Tekfen ve Türk Telekom da çeyrek finalde mücadele edecek.

YENİ BİR FORMAT UYGULANACAK

Bu sezon format değişikliğine gidilen kupada çeyrek finaller tek maç eleme sistemiyle 11-12 Şubat’ta oynanacak. Çeyrek finalleri geçen 4 takım, 14-16 Şubat’ta Ankara’da oynanacak Dörtlü Final’de kupayı kazanmak için mücadele edecek.
Solgar Vitamin Erkekler Türkiye Kupası çeyrek final eşleşmeleri şöyle oluştu:
Darüşşafaka Tekfen-Anadolu Efes
Türk Telekom-Pınar Karşıyaka
Fenerbahçe Beko-Teksüt Bandırma
Galatasaray Doğa Sigorta-TOFAŞ
Dörtlü Final’deki olası eşleşmeler ise şu şekilde:
Darüşşafaka Tekfen-Anadolu Efes / Galatasaray Doğa Sigorta-TOFAŞ
Türk Telekom-Pınar Karşıyaka / Fenerbahçe Beko-Teksüt Bandırma
Kulüp yetkilileri yeni sistemin daha heyecanlı olacağını belirtirken, Türk Telekom Genel Menajeri Cenk Duraklar, “Geçen sene yarı finale kaldığımız kupada bu sezon çeyrek finalde Pınar Karşıyaka’yı eleyeceğimize inanıyorum” dedi.

12 DEV ADAM’IN YENİ MACERASI

A Erkek Milli Takımı, 2021 FIBA Avrupa Şampiyonası Elemeleri’nde ilk maçına Ankara’da çıkacak. Ay-yıldızlılar, Ankara Spor Salonu’nda 21 Şubat 2020 Cuma günü ilk müsabakada Hollanda ile karşılaşacak. 12 Dev Adam, 2019 Dünya Basketbol Şampiyonası final biletini alırken, grup maçlarının büyük çoğunluğunu Ankara’da oynamış ve başkent seyircisinin desteği ile rakiplerini devirmeyi başarmıştı.
Basketbol Süper Ligindeki Başkent temsilcisi Türk Telekom, şubat ayında ligde Tofaş ve Pınar Karşıyaka’yı ağırlarken, FIBA Şampiyonlar Ligi’nde de ikinci tur maçını oynayacak.

Haberin Devamı

TELEKOM’UN MORALİ YERİNDE

Haberin Devamı

ING Basketbol Süper Ligi’nin 17. hafta maçında Türk Telekom, Meksa Yatırım Afyon Belediyespor’u 92-83 yendi. Mavi-beyazlılar, hafta içindeki Avrupa kupası galibiyetinin ardından, ligde çıktığı maçı da kazanmayı başardı.
Ankara Spor Salonu’ndaki mücadelede, oyunun başında ele geçirdiği üstünlüğü ve 10 sayılık farkı, tüm periyotlarda korumayı bilen Türk Telekom, salondan 92-83 galip ayrıldı.
Türk Telekom’da; Fall 26 sayı ile öne çıkan isim oldu. Johnson 23, Muhammed Mustafa Baygül 15, Wiltjer da 10 sayı ile skora destek verdi.

HERKESİN ÇALIŞMASI GEREKİYOR

Türk Telekom Başantrenörü Burak Gören, play-off’u yakalama adına önemli bir maç oynadıklarını belirtip “FIBA Şampiyonlar Ligi’nde lideriz. 2 kulvarda da mutluyuz. Türkiye Ligi çok önemli bir lig. Çok güçlü ve büyük bütçelerle kurulmuş kadro kapasitesi çok yüksek takımlar var. Şampiyonluk için bütün bir şehrin çalışması gerek. Seyirci, medya, antrenörler ve kulüpler üstüne düşeni yapmalı. Hayaller gerçek olmak için vardır. Biz bu hayali kuruyoruz. İnşallah bir gün şampiyonluk getirmek de bize nasip olur” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!