Su baskını esnafı vurdu

Güncelleme Tarihi:

Su baskını esnafı vurdu
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 22, 2019 16:04

Kızılay’daki Zafer Çarşısı’nı önceki gün yağan yağmurun ardından su bastı.

Haberin Devamı

Çarşı esnafı her yağmur yağdığında aynı sorunla karşılaştıklarını dile getirerek, üç yıl önce gerçekleştirilen tadilata rağmen, çarşıda altyapının sorunlu olduğunu ifade etti. Çarşıda yıllardır esnaflık yapan Ali Kara, “Çarşıda altyapı değil güzelleştirme yapıldı. Üç ayda tamamlanması beklenen tadilat çalışması iki yıl sürdü. Buna rağmen altyapı sorunlarıyla ilgilenilmedi” dedi. Su bastıktan sonra belediye ekiplerinin temizlik yapmasının çözüm olmadığını belirten Kara, şunları söyledi: “Bulutlanma yaşandığında meteorolojiye sarılıyoruz. Her yağmur yağdığında psikolojimiz bozuluyor. Saatlerce satış yapamıyoruz, malları içeri alıyoruz. Çarşıyı su bastığı gün, önceki iki gün yaptığım satışın 3’te 1’ini yaptım. Yağmur yağdığında Ankara’da kritik noktalara can simidi konulsa iyi olur.”

Su baskını esnafı vurdu


DİZİMİZE KADAR ULAŞIYOR

Haberin Devamı

Esnaf Ersin Öztürk de çarşıdaki sorunlara dikkat çekerek, “Dikmen ve Çankaya’da yağmur yağdığında çarşıyı su basıyor. Son 5 ayda 8-10 kez su baskını oldu. Su dizimize kadar ulaşıyor. Sattığımız kitaplar kullanılmaz hale geliyor. Temizlememiz 3-4 saat alıyor, o sırada müşteri gelmiyor. İşlerimiz aksıyor” dedi.

Su baskını esnafı vurdu


Çarşıda, 2016 yılında hizmete açıldıktan kısa süre sonra da büyük bir su baskını yaşanmıştı. Rögar ve tuvaletlerden taşan lağım çarşıyı basarak dükkanlara dolmuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!