Solo zamanı

Güncelleme Tarihi:

Solo zamanı
Oluşturulma Tarihi: Haziran 29, 2019 14:50

CerModern tarafından düzenlenen 2. Solo Çağdaş Dans Festivali başladı. Kültür ve Turizm Bakanlığı’nca desteklenen festivalin ilk gününde, “Bremen’de Dans” adlı sergi izlenime sunuldu.

Haberin Devamı

Bu yıl ikincisi düzenlenen Solo Çağdaş Dans Festivali başladı. İlk gün Almanya’dan Ruben Reniers, İsviçre’den Laurence Yadi, Türkiye’den Beril Baştürk ve Özgür Adam İnanç, Macaristan’dan Zsofia Szeki, İtalya’dan Francesca Bedin ile Avusturya’dan Camilla Schielin performanslarını sergiledi. Başkentli sanatseverlerin yoğun ilgi gösterdiği festival, bu akşam yapılacak performanslarla sona erecek.

DAHA FAZLA DANSÇI KATILIMI

CerModern Sanat Programları Yönetmeni ve Festival Başkanı Zihni Tümer, etkinliğin Türkiye’deki ilk ve tek solo dans festivali olduğunu söyledi. Tümer, geçen yıl gösterilen büyük ilginin ardından, etkinliği bu yıl daha fazla dansçının katılımıyla gerçekleştirdiklerini dile getirdi. Tümer, İtalya’nın Torino şehrinde düzenlenen “Solocoreografico” festivali ile gelecek yıllar için iş birliğine gideceklerini belirterek, “Türkiye’deki dansçıların yurt dışında, yabancı dansçıların da Ankara’da yer bulabilmelerini amaçlıyoruz” diye konuştu.

250 BAŞVURU YAPILDI

Solocoreografico Koordinatörü Raffaele Irace ise festivale İtalya’dan 3 dansçının katıldığına işaret ederek, “Farklı ülkelerden katılımlar festivalin kültürel çeşitliliğini artırıyor. Çeşitli kültürlerden dansçılar birbirlerine katkı sağlıyor ve değer katıyor. Bu da festivali daha güzel bir hale getiriyor” değerlendirmesinde bulundu. Festivalin seçici kurulunda yer alan sanatçılardan Deniz Alp de festivale yurt dışından yaklaşık 250 başvurunun yapıldığını, festivalde yer alacak isimleri seçerken titizlikle çalıştıklarını anlattı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!