Siyah-beyaz hatıralar 40 yıl sonra renklendi

Güncelleme Tarihi:

Siyah-beyaz hatıralar 40 yıl sonra renklendi
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 05, 2018 14:49

1970’li yıllarda Etlik Lisesi’nde okuyan dört arkadaşın kurduğu ‘Göktürkler’ adlı müzik grubu, yaklaşık 40 yıl aradan sonra tekrar bir araya geldi. Grubun adını ‘Kırlanta’ olarak değiştiren biri 64, diğer üçü 63 yaşındaki müzisyenler, eski şarkılardaki duyguları genç nesillere hissetirmeyi amaçlıyor.

Haberin Devamı

Ankara’da, 1970 yılında eğitim hayatına başlayan Etlik Lisesi mezunlarının sosyal medya üzerinden organize ettikleri ‘mezunlar buluşması’, okulun eski müzik grubunu da yıllar sonra bir araya getirdi. 1970’li yıllarda Etlik Lisesi’ni temsilen katıldıkları liseler arası müzik yarışmasında 2’nci olan, o yıllarda bir süre daha çeşitli mekânlarda sahne alan ‘Göktürkler’ adlı müzik grubu, yaklaşık 40 yıl sonraki ‘mezuniyet buluşması’nda sahneye çıkarak o yıllarda lisede eğitim görenlere eski günleri hatırlattı.

KIRLANTA İLE YENİDEN SAHNEDE

Vokalde Vejdet Ersoy (63), gitarda Bülent Ateşoğlu (63), bas gitarda Emin Erdoğan (64), davulda ise Kayhan Türkcan’ın (63) bulunduğu grup, yıllar sonra yeniden profesyonel müzik yapma kararı da aldı. Grubun adını ‘Kırlanta’ olarak değiştiren müzisyenler, şu sıralar Nefes Bar’da hem eski günleri yad ediyor, hem de eski şarkılardaki duyguları genç nesillere hissettirmeyi amaçlıyor. Yaklaşık 40 yıl sonra buluşan ‘Kırlanta’ grubu, yeniden bir araya gelme hikâyelerini Hürriyet Ankara’ya anlattı.

Haberin Devamı

 VEJDET ERSOY: YENİDEN TOPLANMA FİKRİ LİSE ARKADAŞLARIMIZIN

Grubun vokali ve gitaristi Vejdet Ersoy, Gazi Üniversitesi Müzik Bölümü’nden mezun olduktan sonra çeşitli okullarda müzik öğretmenliği yaparak kariyerini devam ettiriyor. Vejdet Ersoy, grubun kuruluş hikâyesini, “Dördümüzün mezun olduğu Etlik Lisesi’nin üyeleri, düzenli olarak bir buluşma gerçekleştiriyor. Mezunlar grubumuzun yeniden sahneye çıkmamız konusunda yaptığı ısrarlar üzerine böyle bir karar aldık. Sonradan mezun arkadaşlara, bizi dinleyip sevenler de eklendi” sözleriyle anlatıyor.

BÜLENT ATEŞOĞLU: AYAKTA DURDUĞUMUZ SÜRECE MÜZİK YAPACAĞIZ

Grubun gitaristi Bülent Ateşoğlu, lise eğitiminin ardından klasik müzik ve opera eğitimini tamamladı, yurt içi ve yurt dışında birçok opera sahnesinde yer aldı. Ateşoğlu, günümüzde müziğin daha çabuk tüketildiğini belirterek, “Her devrin müziği kendine özgürdür ve arayıştadır. Bizim gençliğimizdeki müziklere kıyasla, şimdiki müzikler çabuk tüketilen cinsten. Grup olarak, ayakta durduğumuz sürece müzik yapmaya devam edeceğiz” diyor.

Haberin Devamı

EMİN ERDOĞAN: MÜZİK DUYGUDAN UZAKLAŞMAYA BAŞLADI

Grubun gitaristlerinden Emin Erdoğan, tutkuyla bağlı olduğu müziğin yanı sıra, profesyonel bir konstrüktör yani makina ressamı. Grup olarak en büyük amaçlarının dinleyicileri kaliteli müzik dinlemeye özendirmek olduğunu belirten Erdoğan, amaçlarını “Şimdiki müzikler elektronik ortamda yapıldığı için duygudan uzak oluyor. Bizim gençliğimizde insanın ruh hali müziği oluşumuna daha etkiliydi. Bizim amacımız dinleyenlerime kalite müzik sunmak ve duygularımızı müziğe katmak” olarak tanımlıyor.

KAYHAN TÜRKCAN: ESKİ ŞARKILAR HİSSEDİLEBİLİRDİ

Grubun davuldaki ismi Kayhan Türkcan(63) ise “Grubumuzun amacı, 70 ve 80’li yılların müziklerini yeni nesillere hissettirebilmek. Bizim gençliğimizdeki müziklerin hayranı olan yeni nesiller var. O yıllardaki müzikler hem sözler bakımından hem de kulak tınısı bakımdan çok daha etkileyiciydi” ifadelerini kullanıyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!