Sincan’a ‘sıfır atık’ ödülü

Güncelleme Tarihi:

Sincan’a ‘sıfır atık’ ödülü
Oluşturulma Tarihi: Kasım 07, 2019 09:24

Sincan Belediyesi, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan’ın himayesinde yürütülen ‘sıfır atık’ konusunda yaptığı çalışmalar nedeniyle ödüle layık görüldü.

Haberin Devamı

Sıfır atık projesinin her yönüyle ele alındığı, Türkiye ve dünyadaki mevcut durumunun değerlendirildiği Uluslararası Sıfır Atık Zirvesi’nin ikincisi İstanbul’da düzenlendi. Zirvede Sincan Belediye Başkanı Murat Ercan, ‘Sıfır Atık Yerel Yönetimler’ ödülünü Emine Erdoğan ile Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’un elinden aldı. Zirvede ‘Yerel Yönetimlerde Atık Yönetimi ve Finansmanı’ adlı oturuma da katılan Ercan, yaptıkları çalışmalar ve projeler hakkında özetle şu bilgileri verdi:

BİZİM İÇİN YAŞAM BİÇİMİ

“134 noktaya geri dönüşüm kumbarası koyduk. Okullarımız ve resmi kurumlarda 4 bin 500 atık kutularımız var. Geçici depolama alanları ile 1. Sınıf Atık Getirme Merkezi’miz var. Sıfır atık bizim için basit bir kavram değil bir yaşam biçimi. Kompostlama makinası ile ilk yerel kompostlama tesisini kurduk. Pazar ve market atıklarını toplayıp uygun nem, oksijen ve sıcaklık değerlerinin sağlandığı ortamda yararlı mikroorganizmalar tarafından çürütülerek doğal bir gübreye dönüştürüyoruz. Aylık ortalama 550 kilogram organik gübre elde ediyoruz. Elde ettiğimiz kompostu, toprak iyileştirici olarak kullanıyoruz.
Vatandaşlara sıfır atık bilincinin yaygınlaştırılması amacıyla uygulamalı eğitim ve bilgilendirme çalışmaları yapıyor, kullan at tüketim tarzından vazgeçilmesi gerektiğini anlatıyoruz.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!