Sincan metrosu 6 vagona çıkıyor

Güncelleme Tarihi:

Sincan metrosu 6 vagona çıkıyor
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 28, 2018 18:11

Sincan-Batıkent metrosunu kullananların merakla beklediği altılı vagon ve Kızılay’a aktarmasız seyahat sonunda gerçekleşiyor. Üç vagonla hizmet veren Sincan metrosu haziranda altı vagona çıkıyor, Batıkent’teki aktarma ise temmuz ortasında kalkıyor.

Haberin Devamı

Açıldığı günden bu yana üç vagonla hizmet veren Sincan metrosundaki vagon sayısı altıya çıkıyor, Batıkent’teki aktarma da temmuz ayında sona eriyor. Büyükşehir Belediyesi yetkilileri, vagon sayılarındaki eksiklik ve entegrasyon sıkıntısı nedeniyle üç vagonla hizmet veren Sincan metrosunun altı vagona çıkmasıyla yoğun saatlerdeki sıkıntının sona ereceğini belirtti. Yetkililer aktarmanın da seçimden sonra kaldırılacağını açıkladı.

ÇALIŞMALAR HIZLA DEVAM EDİYOR

Haziranda bu hattın artık altı vagonla taşıma yapacağını belirten yetkililer Hürriyet Ankara’ya şunları söyledi: “Çalışmalarımız hızla devam ediyor. M3 hattı yani Batıkent-Sincan arasında hizmet veren metro hattındaki üçlü vagonlar hazirandan itibaren altı vagona çıkacak. Temmuz ortasında da aktarma bitecek. Sincan’dan Kızılay’a metroyla direkt gidilebilecek.”

Haberin Devamı

4 YILDIR ÜÇ VAGONLU AKTARMALI

11 istasyonu bulunan ve Sincan, Törekent, Fatih, Eryaman, Çakırlar gibi semt sakinlerinin yoğun olarak kullandığı Sincan-Batıkent metro hattı, 2014’ün şubat ayından bu yana üç vagonla hizmet veriyor. Bu hatta Batıkent’e kadar gelen vatandaşlar aynı peronda karşıya geçerek Batıkent-Kızılay istikametine devam ediyor. Vagon sayısının altıya çıkmasıyla pik saatlerdeki yoğunluğun azaltılması amaçlanırken aktarmanın kalkmasıyla da seyahat süresinin biraz daha kısalması hedefleniyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!