Simge kule Dikmen’de yükselecek

Güncelleme Tarihi:

Simge kule Dikmen’de yükselecek
Oluşturulma Tarihi: Mart 19, 2018 15:52

Dikmen ve Şentepe’de yıllarca çözüm bulunamayan görüntü kirliliği, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı’nın Dikmen’e inşa edeceği ‘Ankara Kulesi’yle ortadan kalkacak. Dikmen’deki kule, İstanbul Çamlıca’da inşaatı devam eden 387 metrelik seyir teraslı TV-Radyo Kulesi’nin bir benzeri olacak ve proje için tasarım yarışması açılacak.

Haberin Devamı

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan’ın “İstanbul’a simge olabilecek bir eser kazandırıyoruz” dediği 387 metrelik seyir teraslı Küçük Çamlıca TV-Radyo Kulesi’nin bir benzeri de Ankara’ya yapılacak. Tasarımı, mimari proje yarışmasıyla belirlenecek kule, Başkent’in Çankaya’daki en yüksek yerleşim yeri Dikmen’e inşa edilecek.

GÖRÜNTÜ KİRLİLİĞİNİN ÖNÜNE GEÇİLECEK

Bakanlığın karasal sayısal yayıncılığa altyapı oluşturmak ve şehirlerdeki görüntü kirliliğinin önüne geçmek amacıyla başlattığı Sayısal Yayıncılık Projesi kapsamında İstanbul ve Çanakkale’nin ardından üçüncü kule Ankara’ya yapılacak. İstanbul’da Küçük Çamlıca TV-Radyo Kulesi’nin inşaatına devam eden bakanlık, Çanakkale Kulesi’nin de ihale işlemlerini 2017 yılı içinde tamamlamıştı.

Haberin Devamı

TEKNİK BİR RAPOR HAZIRLANDI

Projelerle ilgili detaylı bilgilerin paylaşıldığı 2017 Faaliyet Raporu’nda ilk kez Ankara Kulesi’ne yer verildi. Raporda, “Küçük Çamlıca ve Çanakkale TV-Radyo kulelerine benzer bir projenin Ankara’da yapılması amacıyla 2017 yılında çalışmalara başlanmıştır” denildi. Raporda paylaşılan bilgiye göre, yayıncılık kulesi için uygun emisyon noktasının belirlenmesi amacıyla bakanlık tarafından teknik bir rapor hazırlandı ve yer olarak Dikmen Çaldağı mevkii tespit edildi.

MALİYE ARAZİ TAHSİSİ YAPTI

Yer seçimiyle ilgili görüşü alınan Radyo Televizyon Üst Kurulu’yla da (RTÜK) Dikmen-Çaldağı konusunda görüş birliğine varıldı. Yer tespitinin ardından çalışmalara başlanırken, Maliye Bakanlığı Milli Emlak Genel Müdürlüğü de Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı’na kulenin yapılması planlanan hazine arazisinin ön tahsisini yaptı. Kulenin tasarımı için ise mimari proje yarışması yapılması kararlaştırıldı. Ankara’nın vericilerle ilgili görüntü kirliliğinin göze çarptığı semtlerin başında Dikmen ile bağlı Şentepe geliyor. Ankara’daki kulenin inşasının ardından Şentepe ve Dikmen’deki vericiler de tek bir yerde toplanmış olacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!