Şehir Hastanesi yarın açılıyor

Güncelleme Tarihi:

Şehir Hastanesi yarın açılıyor
Oluşturulma Tarihi: Mart 12, 2019 18:01

Yüksek İhtisas ve Atatürk hastanelerinin taşınması ile yaklaşık bir ay önce hizmet vermeye başlayan Ankara Şehir Hastanesi’nin resmi açılışı yarın yapılıyor. Hastanede bugüne dek 2 bin 662 ameliyat yapıldı.

Haberin Devamı

Ankara Şehir Hastanesi’nin resmi açılışının yarın, 14 Mart Tıp Bayramı’nda yapılacağını açıklayan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, tesisin Türkiye’nin sağlık üssü, Avrupa’nın en büyük ve dünyanın 3. büyük hastanesi olduğunu söyledi. Koca, geçen ay Yüksek İhtisas ve Atatürk Eğitim ve Araştırma hastanelerinin, Ankara Şehir Hastanesi’ne tamamen taşındığını ve 7 Şubat itibarıyla hasta kabulüne başlandığını anımsattı. Koca, hastanenin toplam yoğun bakım yatak sayısının 700 olduğuna dikkat çekerek, “Toplam ameliyathane sayısı 131, 2 tane de hibrit ameliyathanesi olan, yani aynı anda anjiyo ve müdahalenin yapılabilir olduğu ameliyathaneden de 2 tane mevcut” dedi.

2 BİN 662 AMELİYET YAPILDI

Hasta kabulüne başlayan Ankara Şehir Hastanesi’nde, organ nakillerinin yapıldığını, ayrıca her gün 8-10 açık kalp ameliyatının gerçekleştiğini belirten Bakan Koca şu bilgileri verdi: “7 Şubat’tan itibaren 99 bin 625 poliklinik muayenesi, 16 bin 66 acil hasta müdahalesi, 2 bin 662 de ameliyat yapıldı. Hacettepe, Ankara, Gazi, Yıldırım Beyazıt ve Sağlık Bilimleri üniversiteleriyle nitelikli, özellikli birimleriyle her biriyle ayrı ayrı iş birliği veya birlikte kullanım protokolü imzalayacağız. Protokol imzaladığımız üniversiteler ve üniversitelerin öğretim üyeleriyle kişisel sözleşme yapılma dönemine de giriliyor.

SAĞLIK VADİSİ OLACAK

Haberin Devamı

Hacettepe, ODTÜ, Bilkent ve Şehir Hastanemizin olduğu bu lokasyon, üst tarafında Halk Sağlığı ve benzeri laboratuvarlarımızın bulunduğu bir alan var. O alanın bir kısmı Bakanlığa geçmiş oldu. Daha da genişleterek, burayı bir sağlık vadisi yapmak istiyoruz. Bizim TÜSEB yapısının enstitülerinin de içinde yer aldığı, sorumluluğunda ve organizasyonunda olan hem Ar-Ge’si ile hem üretime kadar giden bir sağlık vadisi planlıyoruz. Özellikle yazılım, ilaç, malzeme ve cihaz gibi Ar-Ge ve üretim hedefli bir yapı olacak. Bin dönümden aşağı olmayan bir alanı kaplayacak.”

DEV LABORATUVAR

Öte yandan Ankara Şehir Hastanesi’ne kurulan Avrupa’nın en büyük laboratuvarının 5 yıl içinde 50 milyonun üzerinde kişiye hizmet vermesi öngörülüyor. 7 bin 750 metrekarelik alanda hizmet verecek olan laboratuvarda, günde 130 bin, ayda ise 3 milyonun üzerinde test yapılacak. Rutin test işlemlerinin hepsi aynı gün içinde sonuçlandırılabilecek. Genetik tetkikler için ise yurt dışına numune gönderilmesine gerek kalmayacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!