Sefire portreleri

Güncelleme Tarihi:

Sefire portreleri
Oluşturulma Tarihi: Mart 08, 2018 15:32

Fotoğraf sanatçısı Filiz Çarkoğlu’nun Ankara’da görev yapan büyükelçi eşlerinin fotoğraflarından oluşan ‘Dünyanın Dört Bir Yanından Kadın Portreleri’ sergisi, İtalya Büyükelçiliği’nde açıldı.

Haberin Devamı

Ankara’da görev yapan büyükelçi eşlerinin portre fotoğraflarından oluşan ‘Dünyanın Dört Bir Yanından Kadın Portreleri’ sergisi, İtalya Büyükelçiliği’nde açıldı. Fotoğraf sanatçısı Filiz Çarkoğlu tarafından hazırlanan sergi, 36 fotoğraftan oluşuyor. Serginin açılışına İtalya’nın Ankara Büyükelçisi Luigi Mattiolo ve eşi Stefania Mattiolo ev sahipliği yaparken, çok sayıda büyükelçi ve sefire katıldı.

BEŞ KITADAN BÜYÜKELÇİ EŞLERİ

Filiz Çarkoğlu, sergide 5 kıtadan 36 sefirenin fotoğrafı olduğunu belirtti. Fotoğrafları toplam 19 günde çektiğini ifade eden Çarkoğlu, çekimlerin bir kısmını Çek Cumhuriyeti Büyükelçiliği’nde gerçekleştirdiğini anlattı. Fotoğraf sanatçısı, sergiyle ilgili olarak “Dünyanın doğusuyla batısını Ankara’da birleştirmek istedim. Tüm dünyanın kadınlarının fotoğraflarını çekmem mümkün olmadığından beş kıtadan ülkelerin büyükelçi eşlerini çekmeye karar verdim. Kadın dünyası güzel bir dünya, umarım bir gün kadın hakkı diye bir şeyi kutlamaya gerek kalmaz ve hepimiz güzel şartlarda barış içinde yaşarız” diye konuştu. Sergi açılışı klasik müzik dinletisiyle sona erdi.

BAKMADAN GEÇME!