Satın alma sahiplen

Güncelleme Tarihi:

Satın alma sahiplen
Oluşturulma Tarihi: Nisan 05, 2018 17:03

Çankaya Belediyesi Sahipsiz Sokak Hayvanları Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi’nin bakım, tedavi, aşılama ve kısırlaştırmaları yapılan misafirleri ‘Satın alma sahiplen’ sloganıyla birer yuvaya kavuşturuluyor, buradan sahiplenilen köpeklerin aşıları da ücretsiz yapılıyor.

Haberin Devamı

Merkezin sorumlusu veteriner hekimi Özlem Candemir, pet shoplardan satın almak yerine barınaklardan hayvan sahiplenmenin önemini vurguladı. Candemir, 4 Nisan Dünya Sokak Hayvanları Günü dolayısıyla yaptığı açıklamada şunları söyledi:

İSTEDİKLERİ TÜRÜ MUTLAKA BULACAKLAR

“Merkezimiz haftanın yedi günü ziyarete açık. Hayvan sahiplenmek isteyenler, barınağımızda, istedikleri türe ve sahip oldukları koşullara uygun bir köpek mutlaka bulacaklardır. Köpekler duygusal hayvanlarlardır, sahiplenilen yavrular daha sonra sokağa bırakıldıklarında büyük üzüntü yaşıyor. Bu nedenle aldıkları köpeği sokağa bırakmayacağına inandığımız insanlara, köpek sahiplendirmeye çalışıyoruz. Hayvan sahibi olmak isteyenlere, satın alma yerine barınaktan sahiplenme yoluyla hayvan sahibi olmalarını tavsiye ediyoruz. 'Satın alma, sahiplen' diyoruz.”

BAKMADAN GEÇME!