Şampiyon gibi oynadık

Güncelleme Tarihi:

Şampiyon gibi oynadık
Oluşturulma Tarihi: Nisan 08, 2018 16:32

Ankaragücü Teknik Direktörü İsmail Kartal, hedefe ulaşma yolunda çok önemli bir adım attıklarını söyledi. Medyada yer alan “Löw Fenerbahçe’nin başına geçecek, Kartal da sportif direktör olacak” haberlerinin gerçeği yansıtmadığını dile getiren tecrübeli teknik adam, “Ben Ankaragücü’nü Süper Lige çıkarmaya odaklandım” ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

Spor Toto 1. Lig’in 30. haftasında, Akın Çorap Giresunspor’u 3-2 yenen ve zirve iddiasını güçlendiren Ankaragücü’nde, Denizli maçı sonrası yaşanan olaylarla bozulan moraller yerine geldi. Sarı-lacivertli ekibin Teknik Direktörü İsmail Kartal, şampiyona yakışır bir oyun ortaya koyduklarını belirtip, “Hedefe doğru koşarken, çok önemli bir galibiyet aldık” dedi. Geçen hafta yaşananlardan sonra hafta içi oyuncuları ile toplantı yaptığını vurgulayan Kartal, şunları söyledi:

“Oyuncularımın hepsi, kalan 5 maçı en iyi şekilde tamamlayıp büyük Ankaragücü camiasını hak ettiği yere getirmek için söz verdi. Giresun karşısında şampiyonluğa yakışır bir futbol oynadık. Maçın başından sonuna kadar, böylesi sıcak bir havada futbol oynamak gerçekten çok zor. İki takım oyuncularını da tebrik etmek lazım. Biz öne geçip geriye düştük. Değişik bir sistem ile sahaya çıktık. Buna rağmen istediğimizi aldık. Direkten dönen iki şutumuz ve kaçırdığımız 3-4 net pozisyonumuz var. Geçen hafta olumsuzluklar yaşadık. Galibiyeti, bize inanan ve güvenen, her yerde bizlere desteklerini esirgemeyen muhteşem Ankaragücü taraftarına armağan ediyoruz. Şampiyonluk yolunda önemli bir galibiyettir aldık.”

Haberin Devamı

BİZ BAŞARACAĞIMIZA İNANIYORUZ

Futbol Federasyonu Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu’nun (PFDK) kulübe verdiği cezaları da değerlendiren Kartal, şöyle konuştu:
“Antrenörlük hayatımda ilk defa böyle bir şey görüyorum. Bu olacak bir şey değil. O maçın hakemi bu hafta dinlendirildi. İçimizde en ufak bir şüphe yoktu. Orada mağlup olup ceza alacağız diye. 10 kişi kalmamıza rağmen 5-6 net pozisyona girdik. Biz futbol oynamaya gittik. Yaşanan olaylar, aleyhimize verilip, lehimize verilmeyenler. Biz, bu işi başaracağımıza inanıyoruz. Başarılı olabilmek için elimizden gelen gayreti gösteriyoruz.”

LÖW İLE ANKARAGÜCÜ’NÜ KONUŞTUK

Medyada yer alan ‘İsmail Kartal Fenerbahçe’ye teknik direktör ya da sportif direktör olacak’ şeklindeki haberlere de açıklık getiren Kartal, şunları söyledi: “Asılsız haberlerden dolayı, bir açıklama yapma gereği duydum. Sezon bitince Ankaragücü’nden ayrılacağım, Ali Koç’un Fenerbahçe Başkanı olması durumunda Fenerbahçe’de, Joachim Löw’ün ekibinde ya da sportif direktör olarak görev alacağım şeklindeki haberler tamamen gerçek dışıdır. Löw, benim sadece dostumdur, kendisi ile eskilere dayanan bir hukukumuz vardır. Beşiktaş ile Bayern Münih arasında oynanan Şampiyonlar Ligi müsabakasını izlemek için İstanbul’a gelen Löw ile akşam yemeği yedik. Sohbetimizde Fenerbahçe ile ilgili bir konu geçmedi. Daha çok gelişen futbolu ve Ankaragücü’nü konuştuk. Zaten kendisinin 2020′ye kadar Almanya Milli takımı ile mukavelesi bulunmakta. Ben Ankaragücü ile şampiyonluğa odaklandım. Ankaragücü’nün Teknik Direktörüyüm ve takımı bu sezon süper lige çıkarmak için bütün gücüm ile uğraşıyorum. Burada 2 yıllık sözleşmem var. Camiamız ve taraftarımız bu tür asılsız haberlere itibar etmesin.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!