Sağlık için düzenli yürüyüş ve beslenme

Güncelleme Tarihi:

Sağlık için düzenli yürüyüş ve beslenme
Oluşturulma Tarihi: Kasım 08, 2018 13:22

MATFEN Eğitim Kurumları’nda eğitim gören öğrenciler çocuk ve genç diyabetine dikkat çekmek amacıyla ‘Sağlıklı Yaşam’ semineri düzenledi.

Haberin Devamı

 

İki ayrı oturumda düzenlenen seminerde Düzen sağlık grubu doktorları, obezite-metabolik sendrom ve tip 2 şeker hastalığı hakkında bilgi verirken sağlıklı yaşam uyarıları ile ilgili açıklamalarda bulundular. Semire konuşmacı olarak Özlem Aker, Afşin Ali Cevdet Züngün, Füsun Ayser ve Önder Cem Sezgin katıldı. Uzmanlar sağlıklı yaşam hakkında şu uyarılarda bulundu:

DÜZENLİ YÜRÜYÜŞ ENERJİNİZİ ARTIRIR

“Her gün 45 dakikalık orta tempolu bir yürüyüş, sınavlara hazırlık için gerekli olan konsantrasyon becerimizin artışına katkı sağlar. Ders dışı zamanlarda bilgisayar veya akıllı telefon yerine her gün 45 dakikalık orta tempolu bir yürüyüş, hele de temiz havada yapılırsa, insülin direncini önlemenin yanı sıra, genel enerji seviyemizi arttırır. Bağışıklığımızı güçlendirir. Kemiklerimizi, kaslarımızı, iskelet sistemimizi korur. Dahası mutluluk hormonları üretimimizi tetikler. Sınavlara hazırlık için gerekli olan konsantrasyon becerimizin artışına katkı sağlar.

Haberin Devamı

BELİRTİLER VARSA TEST YAPTIRIN

Düzenli bir beslenme planı ve sürekli hareketlilik sağlıklı yaşam için önemli faktörlerdir. Çok fazla abur cubur yiyen, hareket etmeyen, sık sık acıkan ve her seferinde bol bol karbonhidrat tüketen, kilolu, kilo vermekte zorlanan, ya da kısa zamanda çok kilo almış gençlerin, adet düzensizliği bulunan genç kızların insülin direnci açısından bir doktora danışmaları gerekir. Kandan açlık kan şekeri ve eş zamanlı açlık insülin düzeyi ölçümü, 3 aylık şeker düzeyinin ortalamasını gösteren HbA1C testlerinin yapılması gereklidir.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!