Saat 19.19’da sahnedeler

Güncelleme Tarihi:

Saat 19.19’da sahnedeler
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 19, 2019 09:29

Bilkent Tiyatrosu, Kurtuluş Savaşı’nın 100’üncü yılında ‘Kuvâyi Milliye Destanı’ adlı oyunla perdelerini açtı. 9 Mayıs’ta prömiyer yapan oyun, bugün saat 19.19’da son defa sahnelenip, izleyiciye veda edecek.

Haberin Devamı

Bilkent Tiyatro Bölümü, Türk edebiyatının en önemli şairlerinden Nâzım Hikmet’in ölümsüz eseri ‘Kuvâyi Milliye Destanı’nı, ‘mezuniyet projesi’ olarak hayata geçirdi. Bugün son kez sahnelenecek olan oyunun biletleri, ‘bilet.bilkent.edu.tr’den temin edilebiliyor.

NAZIM HİKMET’İN BAKIŞI

Ali Berktay tarafından oyunlaştırılan ‘Kuvâyi Milliye’nin koreografisini ve yönetmenliğini Ayşe Emel Mesci yaptı. Oyun, Bilkent Üniversitesi Tiyatro Bölümü öğrencileri ile öğretim görevlileri tarafından izleyiciye aktarılıyor. Mesci, “Oyunun, Cumhuriyet’in kuruluşundan günümüze Nâzım Hikmet’in dizeleriyle, onun Kurtuluş Savaşı’na bakışıyla seslenme olanağı verdiğini düşünüyorum” dedi.

AYŞE EMEL MESCİ YÖNETMENLİĞİNDE SAHNEDELER

Bilkent Tiyatrosu, Bilkent Üniversitesi Tiyatro Bölümü öğrencileri ve öğretim üyelerinden oluşuyor. Beril Pozam, Burçak Kaya, Burak Günaydın, Ecem Aydın, Ege Kesmeci, Selim Galip, Orkun Can İzan, Turgay Korkmaz, Yağmur Uzunoğlu ve Yeliz Balım’ın rol aldığı oyunun set tasarımı Selim Cinisli, kostüm tasarımı Gökçe Şener ve ışık tasarımı Yılmaz Ertekin tarafından gerçekleştiriliyor.

BAKMADAN GEÇME!