Rap himayesi altındayız

Güncelleme Tarihi:

Rap himayesi altındayız
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 26, 2019 15:29

Genç popçu Ece Mumay kayıtlarını tamamladığı bir rap şarkıyla hayranlarına sürpriz yapmaya hazırlanıyor. Yabancı ve Türkçe sözlerin yer aldığı bir parçayla dünya müzik piyasasına açılmak istediğini anlatan başarılı şarkıcı, “Rap himayesi altındayız. Biz de bu doğrultuda rap bir düet yaptık" diyor.

Haberin Devamı

Rap himayesi altındayız

Henüz 14 yaşındayken açtığı kanalında ünlü sanatçıların bestelerini yorumlayarak büyük ilgi gören Ece Mumay, 18 yaşında çıkardığı ilk albümünün ardından bu yıl çıkardığı ‘Hırka’ adlı single ile kariyerini sürdürüyor. Genç popçu bir yandan İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Gitar Bölümü’ndeki eğitimine de devam ediyor. İngilizce, İspanyolca ve Almanca bilen Ece Mumay kayıtlarını tamamladığı bir rap şarkısıyla hayranlarına sürpriz yapmaya hazırlanıyor. Yabancı ve Türkçe sözlerin karışık olduğu bir parçayla dünya piyasasına açılmayı hayal eden şarkıcı, “Büyük Sıla hayranıyım, Sezen Aksu’yu severek dinliyorum ama benim sahne idolüm Beyonce’dur” diyor ve müzik yolcuğunu şu sözlerle anlatıyor:

Haberin Devamı

Rap himayesi altındayız

BENİ SICAK VE SAMİMİ BULDULAR

*Müzik dünyasında şu sıralar unutulmaz parçaları yeniden yorumlayan isimler ön plana çıkmış durumda. Cover’ları milyonlarca izleyiciye ulaşmış biri olarak, bunu neye bağlıyorsun?

Burada biraz Youtube’un gücü devreye giriyor. Ben 14-15 yaşında meşhur şarkılara cover yaptığım dönemde tıklanmalar yüz bin olduğunda şu anki milyonlar gibi davranırdık. Şimdi tam tersine döndü bir, iki milyon hiçbir şey ifade etmiyor. O yüzden insanlar daha yükseğe çıkmak için garantici davranıyorlar. Cover da çok garantici bir adım. İnsanların dinlediği sevdiği şarkıları onlara yeni bir tarzla tekrardan sunuyorsunuz, insanlar bildikleri şarkılara eşlik etmeyi seviyor.
*Henüz 14 yaşında odandan çektiğin videoların milyonlarca kişi tarafından izlendi. Bu başarıyı neye bağlıyorsun?

Hiçbir amaç gütmeden ilk videomu yüklemiştim. Gelir elde edilebilecek bir platform olduğunu bilmeyen yüzlerce insan kullanıyor. O zamanlar çok az cover artisti vardı ve parlamak çok daha kolaydı. Yaşımın küçük olmasının da etkisiyle insanlar yorumumu samimi ve sıcak buldular, bunun büyük payı var.

Haberin Devamı

Sence albüm çalışmaların mı yoksa Youtube’a koyduğun cover’larmı daha başarılı oldu?

Bence ikisinin başarısı da eşitti. Youtube ilk başta benim için bir basamaktı onu kullanarak profesyonel müzik hayatıma bir giriş sağlamış oldum.

ÖNEMLİ OLAN ŞARKININ KUVVETİ

*Gelecek planların ve yapılacaklar listenden bahseder misin?

Şuan ağırlıklı olarak pop müzik yapıyorum ama günümüzde rap himayesi altındayız. Biz de bu doğrultuda rap bir düet yaptık. Öncelikle bir Almanca proje yapmak istiyorum. Rap ağırlıklı da olabilir, Pop ağırlıklı da. Yurt dışında çok faal olmak istiyorum. Yapacaklarınızı sıralayacak olursam; Yabancı- Türkçe bir şarkı yapmak istiyorum. Rap ağırlıklı olacak. Yurt dışındaki konserlerimin daha faal olmasını istiyorum. Tabii ki daha çok insana ulaşmak. Daha güzel şarkılar yapmak.

Haberin Devamı

*Çıkışını dijital platformlarda elde eden sanatçıların en büyük farkı nedir sence ?
Bence şuan dijitalden üremeyen bir sanatçı yok. Şuan eski usul, eski sitil asla işlemiyor. Bu işler biraz da şarkının ne kadar güçlü olduğuyla alakalı, bir şarkı bulmuştur örneğin bütün listeyi alt üst edebilir. Bazısı kendini garantiye alıp ben 10 şarkı cover’ımı yapıyım, kanalımdan daha sonra orijinal şarkımı çıkarıyım diyor. Her ikisi de doğru stratejidir. Tamamen şarkının kuvvetiyle alakalı.

Rap himayesi altındayız

SAHNE İDOLÜM BEYONCE

*Genç bir sanatçı olarak örnek aldığın ve severek dinlediğin isimler kimler?

Ben büyük Sıla hayranıyım. Kanalımda 20 video varsa muhtemelen 10 tanesi Sıla şarkısıydı. Aynı zaman Sezen Aksu’yu çok severek dinliyorum. Şuan tabi dediğim gibi rap himayesi altındayız. Dinlediğim bir çok rap şarkı var. Yabancı şarkıcılardan Beyonce’yi çok çok severek dinliyorum. Benim için bir sahne idolüdür.

Haberin Devamı

*Şarkı üretirken veya yorumlarken ilham aldığın
Sanırım herkes gibi başımdan geçenlerle alakalı şeyler yazıyorum. Benim her şarkımın bir hikayesi vardır.

Rap himayesi altındayız

‘HIRKA’ TEKLİSİYLE ARKADAŞIMIZI ÖLÜMSÜZLEŞTİRDİK

*Son single Hırka’nın hikâyesini anlatır mısın?

Onun hüzünlü bir hikâyesi var; geçtiğimiz sene kaybettiğimiz Onur Can Özcan arkadaşımızın bir şarkısıydı ve ben kendisine ve bestelerine çok değer verdiğim için her zaman sahnelerim de en az bir şarkısını okurum. Onu yaşatmak, unutturmamak için bir şarkısını kendi yorumumla tekrar çıkarmak istedim. O’nun daha önce videosunu çekmiş olduğu yerde O’nun gitarıyla, O’nun oturduğu koltukta aynı video klibini çekti.

Haberin Devamı

Bu parçanın dışında her sahnende mutlaka yorumladığın bir şarkı var mı?

Sezen Aksu’nun Güvercin şarkısı benim için çok değerli bir parça. Bazen yorum da değişiklikler yapabiliyoruz ama bana her türlüsü çok dokunuyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!