Ramazan eğlencesi AB’den

Güncelleme Tarihi:

Ramazan eğlencesi AB’den
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 14, 2019 08:59

Avrupa Birliği(AB) Türkiye Delegasyonu, Çukurambar’daki Uğur Mumcu Parkı’nda ‘Geleneksel Ramazan Eğlenceleri Çadırı’ kurdu.

Haberin Devamı

Her yıl 9 Mayıs Avrupa Günü nedeniyle etkinlikler düzenleyen AB Türkiye Delegasyonu, bu yıl Türkiye’de ilk kez Ramazan eğlenceleri organizasyonuna imza attı. Avrupa Günü kutlamalarını Ramazan ayıyla birleştiren AB Türkiye Delegasyonu’nun Geleneksel Ramazan Eğlenceleri Çadırı’na gelenler; Hacivat-Karagöz, orta oyunu ve meddah, kukla gösterisi, sihirbaz şovu, palyaçolar, hokkabazlar ve kanto ile geleneksel eğlenceleri izleme şansı buldu. Çadırda çocuklar da çeşitli animasyonlar, yüz boyama aktiviteleri ve köpük şovu gibi renkli etkinliklerle Ramazan eğlencelerinin keyfini çıkardı. Gece boyunca çadırı ziyaret eden misafirlere iftar sonrasında Ramazan’a özgü Osmanlı şerbetinden pamuk şekere, Türk kahvesinden macuna, patlamış mısırdan horoz şekere birçok ikram ücretsiz olarak sunuldu.

Haberin Devamı

RAMAZAN COŞKUSUNU PAYLAŞMAK İSTEDİK

AB Türkiye Delegasyonu Başkanı Büyükelçi Christian Berger, “Avrupa Günü kutlamaları bu yıl mübarek Ramazan ayında yapılıyor. Bu vesileyle 18 ilde Ramazan coşkusunu iftar sofralarında müslümanlarla paylaşmak istedik” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!