Rakibe değil işimize bakıyoruz

Güncelleme Tarihi:

Rakibe değil işimize bakıyoruz
Oluşturulma Tarihi: Kasım 23, 2018 09:46

Beşiktaş ile zorlu bir mücadele vereceklerini aktaran deneyimli teknik adam, “Bu arenada birileri zirveyi kovalıyor, birileri kümede kalmaya çalışıyor. Oynayacağımız her maçtan alacağımız puan çok önemli” diye konuştu.

Haberin Devamı

MKE Ankaragücü Teknik Direktörü İsmail Kartal, Süper Lig’de geride kalan 12 haftada 19 puan toplamalarıyla ilgili “Çok iyi değil ama çok kötü de değil” ifadelerini kullandı.Kartal, kulüp tesislerindeki sohbet toplantısında, sarı-lacivertlilerin içinde bulunduğu sıkıntılara ve Süper Lig’de yarın Beşiktaş ile yapacakları maça ilişkin görüşlerini paylaştı.Sezona 13 futbolcuyla başladıklarını belirten Kartal, “Şu ana kadar topladığımız 19 puan çok iyi değil ama çok kötü de değil. Süper Lig’e yeni çıkan bir takım için iyi olarak değerlendirebiliriz” diye konuştu.Zorluklarla mücadele ederek buralara geldiklerini anlatan teknik adam, şunları söyledi: “Takımın uyumu zaman aldı. Sakatlıklar oldu. Sezon öncesi hazırlık maçı da yapamadık. Ben ve futbolcular, başarılı olmak için gecemizi gündüzümüze katarak çalışmaya devam ediyoruz. Başkana bir rapor verdik ve sahamız yapıldı. Başkent diyoruz, destek diyoruz, bir yerden sonra tıkanıyor. Buraya kadar tüm zorluklara rağmen herkes elinden geleni yaptı. Süper Lig anlamında çalışılabilir tesisimiz 1 aydır var.”

Haberin Devamı

MEDYA BİZE DESTEK VERMELİ

“Medya olarak sizlerin takıma destek vermesi gerekiyor” diyen Kartal, şöyle konuştu:
“Hakkımız olanlar elimizden alınıyorsa... Bizim göz göre göre 2 maçta 6 puanımız gitti. Sizin de bizim hakkımızı aramanız gerekiyor. Bizim durumumuz ortada. Hep futbolcu ve antrenörlerden beklememeliyiz. 5 ay oldu. Kolay değil, bu çocuklar 5 ay para almadı. Bizi göklere çıkartın demiyoruz ama bizim haklarımızı arayın. Bu takım bu sene ligde kalırsa takımın önü açılacak. Mevcut sıkıntılı durumdan hep beraber çıkacağız. Burada hep beraber hareket etmemiz lazım. Taraftar gereğini yapıyor ve her yerde bizi destekliyor. Bize niye yardım gelmiyor. Tarihi bir kulüp. Ben buraya gelirken böyle bir başkent beklemiyordum. Bu takımın bu sene ligde kalması lazım. 19 puan kimseyi aldatmasın. Oynadığımız lig, çok tehlikeli bir lig. Çok akıllı olmamız lazım. Rehavete kapılmadan çalışarak bir şeyleri başarmak istiyoruz.”

İKİ TAKIM İÇİN DE ZOR

Haberin Devamı

Kartal, Beşiktaş ile oynayacakları maçın iki taraf açısından da zor geçeceğini ifade edip, şunları söyledi:
“Sakatlığı bulunan oyuncularımız iyileşti. Beşiktaş maçı zor olacak. Bu ligde her maç zor. Onlar açısından da bizim açımızdan da zor bir maç. Rakibin kim olduğuna bakmıyoruz. Önümüzde 5 sert maç var. Birileri zirveyi kovalıyor, birileri de ligde kalma mücadelesi veriyor. Alacağımız her puan çok önemli. İyi hazırlandık. Taraftarların desteğiyle burada iyi mücadele ederek Beşiktaş maçından puan veya puanlarla ayrılmak istiyoruz.”

TARAFTARA BÜYÜK İŞ DÜŞÜYOR

“Futbolcularla Atiker Konyaspor maçından sonra bir toplantı yaptık. İsterseniz, inanırsanız, fiziksel ve psikolojik olarak oynamaya başlayıp, futbolun doğrularını yerine getirirseniz, futbol sizi ödüllendirir. Beşiktaş maçı da güzel bir başlangıç olur. Taraftarlara şunu söylemek isterim. Geçmişte bir şeyler yaşanmış. Geriye dönük bir hesaplaşma uğruna rakiple bu yönde mücadele etmektense, biz mücadelemizle, futbolumuzla örnek davranış göstermeliyiz. Aksi takdirde bunun zararı bize olacak. Taraftarlardan rica ediyorum, sakin olsunlar. Bizleri desteklesinler. Sahayı etkileyecek, ceza alacağımız olaylardan kaçınmalarını istiyorum. İstemediğimiz görüntülerle karşılaşmayalım. Bizlere ve takımlarına destek versinler.”

Haberin Devamı

SIKINTILI SÜREÇTEN GEÇİYORUZ

Devre arası takıma takviye yapılması gerektiğini kaydeden Kartal, “Oyuncuların hak edişlerinin ödenmesi lazım. Biz de ligde kalıcı olmak istiyorsak bizim de takviye yapmamız gerekiyor. Bunların olması durumunda ikinci devreye daha iyi başlayabiliriz. Yabancı futbolcular alacakları nedeniyle bizi UEFA veya FIFA’ya verebilir ve ayrılabilir” diyerek sözlerini tamamladı.

TAKIMA DESTEK ZİYARETİ

Ankaragücü, yarın Beşiktaş ile oynayacağı maçın hazırlıklarını sürdürdü. AK Parti Ankara İl Gençlik Kolları, idman öncesinde MKE Ankaragücü takımına ziyarette bulundu. Gençlik Kolları Başkanı Ali Osman Özdemir, MKE Ankaragücü’nün her zaman yanında olduklarını belirterek, “Biz şehrimizin marka değeri Ankaragücü’nün yanındayız. Hafta sonu oynanacak önemli karşılaşma öncesi takımımızın yanında olduğumuzu belirtmek için bir moral ziyareti gerçekleştirmek istedik. Ankara Ankaragücü ile güzel” ifadelerini kullandı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!