Pranga çetesi her şeyi çaldı

Güncelleme Tarihi:

Pranga çetesi her şeyi çaldı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 09, 2018 16:00

Ankara genelinde inşaatlardan kablo, taşlama makinası, hilti, matkap, kaynak makinası gibi malzemelerin çalınması üzerine çalışma başlatan polis, 3 aylık takibinin ardından 11 kişilik hırsızlık çetesini gözaltına aldı.

Haberin Devamı

30 ayrı hırsızlık olayında yaklaşı 250 bin liralık malzeme çalan çetenin liderliğini yapan Serkan K.’nın daha önce benzeri suçtan tutuklandığı, ardından adli kontrol şartıyla ayağına elektronik kelepçe takılarak serbest bırakıldığı ortaya çıktı.

EŞ ZAMANLI 20 ADRESE BASKIN

Asayiş Şube Müdürlüğü Hırsızlık Büro ekipleri, kent genelinde inşaatlarda hırsızlık olayların yaşanması üzerine çalışma başlattı. Ekipler, hırsızlık çetesine yönelik 3 aylık teknik-fiziki takip yaptı. Deşifre edilen şebekeye yönelik eş zamanlı 20 adrese baskın yapıldı. Operasyonlarda çete lideri olduğu ileri sürülen Serkan K.’nın da aralarında bulunduğu 11 kişi gözaltına alınırken, bir demir kesme makası, 3 demir kesme kerpeteni, yaklaşık 30 kilo su tesisat malzemesi, ucuna özel aparat yapılmış şarjlı matkap, kalorifer dağıtıcısı, 2 cep telefonu, 9 milimetre tabanca, şarjör, 20 fişek, kuru sıkıdan bozma tabanca, bakır boru ve kablo ele geçirildi. Hırsızlık çetesinin inşaat malzemelerin yanı sıra iş yerleri ve evlere de girerek çok sayıda bilgisayar, müzik aleti, alkollü içecek ve sigara da çaldığı belirlendi.

Haberin Devamı

ÇETE LİDERİ ELEKTRONİK KELEPÇELİ

Tutuklanan çete lideri Serkan K.’nın daha önce benzeri suçtan cezaevine girdiği, ayağına elektronik kelepçe takılarak denetimli serbestlikten yararlandığı belirlendi. K.’nın ayağında elektronik kelepçe ile çeteyi yönlendirdiği, bazı hırsızlık olaylarına ise bizzat katıldığı kaydedildi. Serkan K.’nın 19 ayrı suçtan, Y.Ö.’nün 18 ayrı suçtan, S.A.’nın 15 ayrı suçtan, C.B.’nin 14 ayrı suçtan kayıtları olduğu ortaya çıktı. Gözaltına alınan çete üyelerinden 5’i tutuklanırken, 6’sı ise adli kontrol şartı ile serbest kaldığı öğrenildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!