Potada heyecan yüksek

Güncelleme Tarihi:

Potada heyecan yüksek
Oluşturulma Tarihi: Mart 28, 2019 15:50

Başkent’i temsil eden takımlar play-off yarışında son dönemece giriyor. Kadınlar Birinci Ligi’nde sezonu lider bitirmeyi garantileyen Çankaya Üniversitesi doğrudan Süper Lig vizesi alırken, diğer kulvarlarda büyük bir çekişme yaşanıyor.

Haberin Devamı

Basketbol Liglerinde play-off’a kalma yarışı son haftalara girilirken, büyük bir mücadeleye sahne oluyor. Erkekler Basketbol Süper Ligi’nde Türk Telekom, Kadınlar Basketbol Süper Ligi’nde Botaş ve OGM Ormanspor, Basketbol Erkekler Birinci Liginde OGM Ormanspor ve Mamak Belediye Basketbol Takımı, Kadınlar Basketbol Birinci Liginde ise Çankaya Üniversitesi ve Nesibe Aydın Spor Kulübü, Başkent’i potada temsil eden takımlar.
Kadınlar Basketbol Birinci Liginde yer alan Çankaya Üniversitesi, lig tamamlanmadan birinciliğini garantiledi ve statü gereği Kadınlar Basketbol Süper Ligi’ne yükselme başarısı gösterdi.

TELEKOM'UN MAÇI EKSİK

Bu sezon yeniden basketbolun bir numaralı vitrininde yer alan ve aynı zamanda Avrupa Kupası’nda da mücadele eden Türk Telekom erkek basketbol takımı, play-off yarışında sınırda bulunuyor. Ligde, 21 hafta geride kalırken, bir maç eksiği ile Türk Telekom, 31 puanla 8. basamakta. 20 maçta, 11 galibiyet alan ve 9 kez yenilen mavi-beyazlılar, son 7 haftada elde edeceği sonuçlarla play-off yarışında kendine iyi bir yer edinmeyi hedefliyor. İkinci yarının başında üst üste 4 kez deplasmana çıkan ve güçlü takımlara karşı oynayan Başkent ekibi, kalan süreçte daha avantajlı bir fikstüre sahip gibi duruyor.
Türk Telekom’un play-off yarışı verdiği rakiplerinden Beşiktaş, 21 maçta topladığı 32 puanla 7., Pınar Karşıyaka ise 21 müsabakada elde ettiği 31 puanla, 9. sırada. Lig tablosunda, 5. basamaktaki Galatasaray ile 6. Bahçeşehir Koleji de 32 puana sahip.
Türk Telekom, ligin 22. haftasında deplasmanda Tofaş ile karşılaşacak. Pınar Karşıyaka, Fenerbahçe Beko’yu ağırlarken, Beşiktaş, Anadolu Efes ile mücadele edecek.
Kadınlar Basketbol Süper Ligi’ndeki Başkent ekiplerinden Botaşspor, geride kalan 23 hafta sonunda 4. basamakta ve play-off öncesinde rakibini bekliyor. Bu kulvarda, OGM Omanspor’un, play-off mücadelesi sürüyor. Ligde Beşiktaş 36 puanla 7., Ormanspor 35 puanla 8. ve İzmit Belediyespor 33 puanla 9. basamakta. 24. haftada; Ormanspor deplasmanda Canik Belediyespor ile karşılaşacak.

Haberin Devamı

MAMAK BELEDİYE ZORLUYOR

Haberin Devamı

Son 6 haftasına girilen Erkekler Basketbol Birinci Liginde, Başkenti temsil eden ekiplerden OGM Ormasppor, 41 puanla ikinci sırada. Mamak Belediye Basketbol Takımı ise 36 puanla 10. basamakta. Yeşil-beyazlıların play-off mücadelesi verdiği rakiplerinden Akhisar Belediyespor 37 puanla 8., Manisa BŞB’de yine 37 puanla, 9. durumda.
Mamak Belediye, bugün sahasında Artvin Belediye’yi ağırlayacak. Akhisar Belediye, Petkim ile deplasmanda karşılaşırken, Manisa BŞB ise Bandırma Kırmızı ile kendi evinde oynayacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!