Polis evlere misafir oldu

Güncelleme Tarihi:

Polis evlere misafir oldu
Oluşturulma Tarihi: Haziran 14, 2018 15:40

Toplum Destekli Şube Müdürlüğü ekipleri, geçen sene yaklaşık 18 bin evi ziyaret ederek vatandaşları dolandırıcılık, hırsızlık gibi olaylara karşı bilgilendirdi.

Haberin Devamı

Ankara Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü ekipleri, Başkentlilerle birlikte suçla mücadelede önleyici faaliyetlerine tüm hızıyla devam ediyor. Toplum Destekli Polisler, 2017’de 17 bin 795 hane, 9 bin 646 işyeri, 316 okul, 776 resmi kurum, 272 özel kurum ve 59 umuma açık istirahat ve eğlence mekanını kapı kapı dolaşarak bilgilendirme ve bilinçlendirme amacıyla broşür dağıtarak vatandaşlara dolandırıcılık, hırsızlık, güvenli internet kullanımı, düğünlerde havai fişek ve silah atılması konularında uyarılarda bulundu.

7 FARKLI İLÇEDE 3 BİN KİŞİ KATILDI

Öte yandan Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü, 7 merkez ilçede 7 ‘Huzur Toplantısı’ gerçekleştirerek 3 bin vatandaşla buluştu. Toplum Destekli polisler bu yıl 336 suç mağdurunu da yerinde ziyaret etti. Huzur toplantılarında mahalle sakinleri, site ve apartman yönetimler, muhtarlarla, okul yöneticileriyle bir araya gelindiğini belirten Ankara İl Emniyet Müdür Yardımcısı Ayşegül Özcan, şunları söyledi: “Toplantılarda, suçtan mağdur olmadan önce alabilecekleri basit güvenlik önlemlerini anlatıyoruz. Sadece bilgilendirme yapmıyoruz, tamamen interaktif bir ortamda gerçekleşiyor.

Haberin Devamı

VATANDAŞIN GÖRÜŞÜ DE ALINIYOR

Yazın pencereleri açık bırakmamak, balkonun kapısını açık bırakmamak, restoranlarda kadınların çantalarını sandalye arkasına asmamaları, ev ya da işyeri kapılarını kilitli tutmak, posta kutularında birikenleri uzun süre tutmamak gibi uyarılarda bulunuyoruz. Anlattıktan sonra vatandaşın önerilerini, şikayetlerini alıyoruz. Sadece öneri almakla yetmiyoruz, anında o ilçede konuyla ilgili kim yetkiliyse talimat veriliyor. Toplantılara ilçe emniyet müdürlükleri, polis merkezi amirliklerinin rütbeli isimleri de katılıyor. Vatandaşın da anında sorununa yönelik adım atıyoruz.”

SAHTE PARAYA KARŞI ESNAFI UYARMIŞLARDI

Toplum Destekli Polisler geçtiğimiz yıl Kurban Bayramı’nda Ovacık Kurban Pazarı’nda sahte paraya karşı da esnafı ve vatandaşları bilinçlendirmek amacıyla çalışmalar yürütmüştü.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!