Pes etme Minik Coni

Güncelleme Tarihi:

Pes etme Minik Coni
Oluşturulma Tarihi: Şubat 19, 2019 17:37

Şiddet gördüğü tahmin edilen ve bu gerekçeyle omurgası kırılan, bu yüzden arka bacaklarını kullanamayan ‘Coni’ye yürüteç takıldı. Coni’nin akupunktur, elektroterapi, manuel ve hidroterapi yöntemiyle yürütülmesi hedefleniyor.

Haberin Devamı

Ankaralı hayvansever Birsen Keçeçioğlu, 3 yıl önce beslediği köpeği veterinere götürdüğünde, klinikte omurgası kırık olan ve bu yüzden arka bacaklarını kullanamayan 5 yaşındaki ‘Pinscher’ cinsi Coni’yi sahiplendi. Keçecioğlu, yürüteç takılan köpeğin tedavisini aynı klinikte sürdürdü. Ameliyat edilen köpek, tedaviye rağmen yürüteçten kurtulamadı. Keçecioğlu, 1 ay önce köpeğinin yürüteçsiz yürüyebilmesi için başka bir veteriner kliniğine götürdü. Köpeğe burada akupunktur, elektroterapi, manuel ve hidroterapi yöntemiyle fizik tedavi uygulanmaya başlandı. Koşu bandında egzersiz de uygulanan Coni'nin, bu yöntemle yürümesi amaçlanıyor.

ŞİDDET GÖRDÜĞÜ TAHMİN EDİLİYOR

Coni’nin arka bacaklarını uzun süredir kullanamadığı için kas kaybı ve sinirlerinde zayıflama olduğunu aktaran Veteriner hekim Bahar Terzi, “Bu yüzden fizik tedavi görerek bacaklarını güçlendirip tekrar yürümesini amaçlıyoruz. 1 aydır bizde tedavide. Çok iyi gelişmeler kaydettik. Tekrar yürüyeceğine inanıyoruz” dedi. Veteriner teknikeri ve fizik terapi sorumlusu Yağmur Denli, omurgası kırılan Coni'nin şiddet gördüğünü tahmin ettiğini belirtti. Denli, “Gayet mutlu ve yaşama çok bağlı bir köpek. Koşu bandı, akupunktur, elektroterapi, manuel ve ara ara hidroterapiye alıyoruz. Yoğun bir tempoyla gidiyoruz. Çünkü, 'Coni' çok hızlı tepki vermeye başladı. Kaslar çok hızlı toparlandı, ayağa kalkma isteği çok fazla ve bunun için çok mücadele veriyor” diye konuştu. 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!